“Το ΝΑΤΟ θα χρειαστεί να στηρίξει την Ουκρανία για πολλά χρόνια”

0
Dodekanisos

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πιστεύει ότι ο οργανισμός θα χρειαστεί να υποστηρίξει το Κίεβο για πολλά χρόνια ακόμα, ακόμα κι αν η σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας τελειώσει σύντομα. Αυτό εξηγεί σε συνέντευξή του στο BBC.

«Ακόμα κι αν, όπως πιστεύουμε και ελπίζουμε, ο πόλεμος τελειώσει στο εγγύς μέλλον, θα πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία για πολλά χρόνια για να ενισχύσουμε την άμυνά της και να αποτρέψουμε τη μελλοντική επιθετικότητα».
Ο Στόλτενμπεργκ είναι πεπεισμένος ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ θα καταλήξουν σε συμφωνία για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση του Κιέβου μέχρι τον Ιούλιο.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα ειρηνικής επίλυσης της σύγκρουσης, ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι δεν ζητά ακόμη από την Ουκρανία να κάνει παραχωρήσεις και πίστευε ότι η «πραγματική ειρήνη» θα είναι δυνατή μόνο όταν «η Ουκρανία έχει το πάνω χέρι».
“Τελικά θα εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει ποιους συμβιβασμούς είναι διατεθειμένη να κάνει. Πρέπει να της δώσουμε την ευκαιρία να φτάσει σε ένα αποδεκτό αποτέλεσμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments