Αρχική Επικαιρότητα “Το ΝΑΤΟ επιθυμεί να τελειώσει ο πόλεμος ο συντομότερο δυνατό”

“Το ΝΑΤΟ επιθυμεί να τελειώσει ο πόλεμος ο συντομότερο δυνατό”

0

«Ο Πούτιν μπορεί να εξασφαλίσει την ειρήνη αύριο αν αποσύρει τα στρατεύματα του από την Ουκρανία», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σχολιάζοντας για μια ακόμα φορά την Ουκρανική κρίση. Ο ίδιος τόνισε πως το «ΝΑΤΟ θέλει να τελειώσει ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό», ενώ έκανε ειδική αναφορά και στα πυρηνικά:

«Η Ρωσία γνωρίζει ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί Η Ρωσία γνωρίζει επίσης – το ΝΑΤΟ και οι εταίροι του το έχουν καταστήσει σαφές – ότι η χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία θα άλλαζε θεμελιωδώς τη φύση της σύγκρουσης», είπε και πρόσθεσε και τα εξής:

«Είναι σαφές ότι αυτό θα είχε σοβαρές συνέπειες για τη Ρωσία και οι εταίροι μας το μετέφεραν στη Ρωσία με διάφορους τρόπους. Διότι οποιαδήποτε χρήση ατομικών όπλων, ακόμη και δευτερεύουσας σημασίας, θα σήμαινε υπέρβαση μιας κρίσιμης κόκκινης γραμμής».

Ο Στόλτενμπεργκ έκανε λόγο για «μεγάλο θάρρος και η αποφασιστικότητα εκ μέρους των Ουκρανών», τα οποία μάλιστα επεσήμανε ότι «είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από αυτό των Ρώσων, που φαίνεται στο μέτωπο. Επιπλέον, οι Ουκρανοί είναι πιο έμπειροι επειδή έχουν εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί από το ΝΑΤΟ από το 2014», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

«Έτσι, ο ουκρανικός στρατός είναι πολύ καλύτερα εκπαιδευμένος, πολύ καλύτερα καθοδηγούμενος, πολύ καλύτερα εξοπλισμένος και πολύ μεγαλύτερος από το 2014. Αυτός είναι ο λόγος που η Ουκρανία είναι πλέον σε θέση να αμυνθεί με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από ό,τι το 2014, όταν οι Ρώσοι εισέβαλαν για πρώτη φορά και προσάρτησαν την Κριμαία», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments