«To ΝΑΤΟ δεν θα γίνει μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία»

0
Dodekanisos

Την πεποίθηση του ότι παρά τα όσα λέγονται το ΝΑΤΟ δεν θα γίνει μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Χαρακτηριστικά, μιλώντας στην Bunbestag αναφορικά με τις επικείμενες συνόδους κορυφής ΕΕ και ΝΑΤΟ τόνισε και τα εξής:

«Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα συζητήσει την ενίσχυση του ρόλου του στον συντονισμό της υποστήριξης για την Ουκρανία και την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Είναι ταυτόχρονα προφανές και θεωρώ σημαντικό να δηλώσω ότι λόγω αυτού που κάνουμε, το ΝΑΤΟ δεν θα είναι μέρος της σύγκρουσης. Δεν θα περάσουμε αυτή τη γραμμή».

«Η διατλαντική ασφάλεια είναι κεντρικής σημασίας, ακόμη και όταν σκεφτόμαστε τις προοπτικές ασφάλειας της Ουκρανίας», είπε ο Scholz.

Η επόμενη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα στις 9-11 Ιουλίου. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι το Κίεβο δεν θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία στη σύνοδο κορυφής της Ουάσιγκτον. Στις 11 Ιουλίου 2023, η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους υιοθέτησε μια τελική δήλωση που βεβαιώνει ότι το μέλλον της Ουκρανίας είναι στη συμμαχία, προσθέτοντας όμως ότι η πρόσκληση στο Κίεβο για ένταξη στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να παραταθεί έως ότου «συμφωνήσουν οι Σύμμαχοι και εκπληρωθούν οι όροι». Ωστόσο, δεν προσδιορίστηκε πιθανό χρονοδιάγραμμα για την αποδοχή.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments