“To NATO απειλεί τόσο την Ασία όσο και τη Ρωσία”

0
Dodekanisos

«Το ΝΑΤΟ στρέφει ολοένα και περισσότερο την εστίασή του στην Ασία, δημιουργώντας απειλές για την ασφάλεια όχι μόνο σε όλες τις χώρες της περιοχής, αλλά και στη Ρωσία!». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων με δηλώσεις που έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της επίσκεψης του στο Βιετνάμ όπου υπέγραψε μια συνθήκη στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τη Βόρεια Κορέα.

«Βλέπουμε τι συμβαίνει στην Ασία, σωστά; Συντάσσεται ένα σύστημα μπλοκ… Το ΝΑΤΟ ήδη μετακινείται εκεί σαν σε μόνιμο τόπο διαμονής. Αυτό, φυσικά, αποτελεί απειλή για όλες τις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε σε αυτό και θα το κάνουμε», τόνισε.

Ο ίδιος αναφερόμενος για μια ακόμα φορά στη Δύση, επεσήμανε και τα εξής:
«Η Δύση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η ήττα της Ρωσίας δεν είναι μόνο απίθανη, αλλά και αδύνατη λόγω της ενότητας του λαού της που κατανοεί ότι θα σήμαινε το τέλος της χιλιετούς ιστορίας της χώρας. Η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να παρέχει όπλα σε συμμάχους, καθώς η Δύση ισχυρίζεται ότι μπορεί να οπλίσει την Ουκρανία ατιμώρητα και θα μπορούσε να στείλει όπλα μεγάλου βεληνεκούς στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και σε άλλες χώρες».

Μετά από συνάντηση με τον βιετναμέζο ομόλογό του, ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι οι πλευρές «έδειξαν αμοιβαίο ενδιαφέρον για την οικοδόμηση μιας αξιόπιστης και επαρκούς αρχιτεκτονικής περιφερειακής ασφάλειας βασισμένης στις αρχές της μη χρήσης βίας και της ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών, στην οποία δεν θα υπάρχει χώρος για επιλεκτικά στρατιωτικοπολιτικά μπλοκ».

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments