Αρχική Videos “Το να παίζεις με τη φωτιά θα …σου βάλει φωτιά!”, είπε ο...

“Το να παίζεις με τη φωτιά θα …σου βάλει φωτιά!”, είπε ο Σι στον Biden

0

Τηλεφωνική επικοινωνία για περισσότερες από δυο ώρες με τον ηγέτη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος Σι Τζινπίγκ είχε ο Joe Biden. Η επαφή έγινε σε μια περίοδο όπου υπάρχουν αρκετές εντάσεις μεταξύ των δυο χωρών οι οποίες έχουν ρίξει τις σχέσεις τους στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών.

Ο Σι φέρεται να είπε στον Μπάιντεν ότι ήταν καθήκον των « δύο μεγάλων δυνάμεων » να διαχειριστούν την παγκόσμια ασφάλεια και προέτρεψε τον Μπάιντεν να μην βλέπει το ΚΚΚ μέσα από το πρίσμα του « στρατηγικού ανταγωνισμού». Η συζήτηση περιστράφηκε αρκετά γύρω από την Ταϊβάν με τον Σι να είπε σύμφωνα με τα όσα γράφουν ειδησεογραφικά πρακτορεία και τα εξής:

«Το να παίζεις με τη φωτιά θα σου βάλει φωτιά. Ελπίζω ότι οι ΗΠΑ μπορούν να το δουν αυτό ξεκάθαρα». Ο Biden υπογράμμισε ότι η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει αλλάξει και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται σθεναρά στις μονομερείς προσπάθειες αλλαγής του status quo ή υπονόμευσης της ειρήνης και της σταθερότητας στα στενά της Ταϊβάν».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments