Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την 28η Οκτωβρίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επίσημη ανακοίνωση εξέφρασε το μήνυμα του με αφορμή τα «81 χρόνια από την έναρξη του αγώνα του λαού μας ενάντια στον φασισμό και στον ναζισμό».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Η απόδοση των οφειλόμενων τιμών προς όλους όσοι αγωνίστηκαν στα βουνά της Αλβανίας, στις μικρές και μεγάλες μάχες, στην εθνική αντίσταση κατά των κατακτητών δεν είναι τυπική υποχρέωση. Είναι μια πράξη υπόμνησης του αιτήματος. Για κοινωνική δικαιοσύνη και πολιτική ελευθερία». 

Ακολούθως αναφέρει: «Ογδόντα ένα χρόνια μετά φέρνουμε στη μνήμη μας τις πικρές στιγμές που έζησε η πατρίδα μας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τους χιλιάδες νεκρούς. Τις εκτελέσεις στις πόλεις και τα χωριά. Τα μαρτυρικά χωριά και το Ολοκαύτωμα των εβραϊκών κοινοτήτων. Μνημονεύουμε και τιμούμε όλους τους Έλληνες. Που αντιστάθηκαν αυθόρμητα και οργανωμένα. Και η μεγαλύτερη τιμή είναι η συνέχιση της παρακαταθήκης που μας άφησαν. Ο διαρκής αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Ενάντια στο φασισμό και στις μεταλλάξεις του. Ενάντια στο δόγμα της υποταγής στους κάθε λογής κυρίαρχους».

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments