Αρχική Αθλητικά νέα Το «μεγάλο ευχαριστώ» της Ντιναμό Βουκουρεστίου στους φιλάθλους της

Το «μεγάλο ευχαριστώ» της Ντιναμό Βουκουρεστίου στους φιλάθλους της

0
Πηγή: ultras-tifo
Dodekanisos

Η Ντιναμό Βουκουρεστίου με μία αξιέπαινη κίνηση θέλησε να ευχαριστήσει τον κόσμο της, που την στήριξε (και συνεχίζει να στηρίζει) οικονομικά. Έτσι δημιούργησε μία νέα φανέλα στην οποία αναγράφονται με μικρά γράμματα τα ονόματα τους. 

Την άνοιξη του 2020 η Ντιναμό Βουκουρεστίου βρέθηκε σε δυσχερή θέση. Η πανδημία του κορονοϊού έπληξε τον σύλλογο. Παράλληλα ο Ισπανός ιδιοκτήτης αποφάσισε να απέχει από την ομάδα. Με την αιτιολογία ότι έχει επενδύσει αρκετά χρήματα χωρίς να του αποφέρουν κέρδος οι επενδύσεις. Μάλιστα έθεσε προς πώληση τον σύλλογο για 1 LEU (περίπου € 0.20). Όμως υπήρχαν και χρέη ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ. Αναφερόμαστε σε μία ομάδα με 18 πρωταθλήματα και 13 κύπελλα Ρουμανίας. 

Η δράση των φιλάθλων της 

Τότε ήταν που ανέλαβαν την κατάσταση στα χέρια τους οι φίλαθλοι της Ντιναμό. Ο PCH ένας από τους μεγαλύτερους συνδέσμους φιλάθλων των «λύκων», δημιούργησε ένα πρόγραμμα με το όνομα Doar [‘Just’] Dinamo Bucuresti, ή DDB. Μέσω του προγράμματος, άρχισαν να πουλάνε διάφορες ιστορικές φανέλες μέχρι εικονικά εισιτήρια. Ουσιαστικά χιλιάδες φίλοι των «λύκων» αγόρασαν εισιτήρια για αγώνες που δεν μπορούσαν να δουν δια ζώσης.

Το κίνημα DDB από τους PCH. Πηγή: database-apps

Τα τελευταία τέσσερα ματς της ήταν sold out! Παράλληλα αγόρασαν μέχρι φαγητό και μπύρες, τα οποία δεν θα κατανάλωναν! Απλά και μόνο για να συγκεντρωθούν χρήματα και να σωθεί η ομάδα. Το κίνημα της DDB συγκέντρωσε στο σύνολο 800 χιλιάδες ευρώ. Πάνω από 15 χιλιάδες άτομα έκαναν δωρεές. Κάπως έτσι ο σύλλογος «ανέπνευσε» οικονομικά και δεν «βούλιαξε». Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχε ενεργά και ο άλλοτε «θρύλος» του συλλόγου ο Ρουμάνος επιθετικός Ιονέλ Νταντσιουλέσκου. 

(Photo by Daniel Mihailescu/EuroFootball/Getty Images)

Η Ντιναμό Βουκουρεστίου ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης συμπεριέλαβε τα ονόματα εκείνων που την στήριξαν στην νέα ολόμαυρη εμφάνισή της. Τα ξένα ΜΜΕ λανθασμένα μετέφεραν πως μόνο δύο χιλιάδες άτομα έκαναν δωρεές. Αντίθετα δύο χιλιάδες ήταν εκείνοι που παρήγγειλαν από πριν την εμφάνιση. 

Αξίζει να σημειωθεί πως μία παρόμοια κίνηση είχαν κάνει το 2015 αρκετοί φίλαθλοι της Σκωτσέζικης Χαρτς. Είχαν βοηθήσει την ομάδα τους σε μία δύσκολη στιγμή και εκείνη τους «ευχαρίστησε» γράφοντας τα ονόματα τους στην εμφάνισή της. 

Με πληροφορίες: romania-insider.com & eurasiareview.com

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments