Αρχική Videos “Το κοινοβούλιο της ΕΕ είναι χορηγός …της βλακείας!”

“Το κοινοβούλιο της ΕΕ είναι χορηγός …της βλακείας!”

0

Σκληρή απάντηση μετά το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο χαρακτηρίζει την Ρωσία ως “κράτος χορηγός της τρομοκρατίας”, έδωσε για μια ακόμα φορά η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Με ανάρτηση της στο Telegram έγραψε χαρακτηριστικά τα εξής: «Προτείνω να αναγνωριστεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως χορηγός της ηλιθιότητας». Το σχετικό ψήφισμα εγκρίθηκε στις 23 Νοεμβρίου και αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Κηρύσσοντας τη Ρωσία κράτος χορηγό της τρομοκρατίας, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θέλουν να ανοίξουν το δρόμο για τον Vladimir Putin και την κυβέρνησή του να λογοδοτήσουν για αυτά τα εγκλήματα ενώπιον ενός διεθνούς δικαστηρίου».
Οι συντάκτες του ψηφίσματος κατηγορούν τη Ρωσία για: εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, επιθέσεις με ρουκέτες στην ενεργειακή της υποδομή, ανθρωπιστική κρίση στη Μαριούπολη, παγκόσμια επισιτιστική κρίση, παράνομη προσάρτηση ουκρανικών εδαφών. Στο κείμενο αναφέρεται επίσης η υποστήριξη της Ρωσίας στον πρόεδρο της Συρίας.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να απομονωθεί και να λογοδοτήσει για τις ενέργειές της στην Ουκρανία και στον κόσμο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments