Αρχική Videos “Το κλιματικό χάος μπορεί να γίνει μη αναστρέψιμο!”

“Το κλιματικό χάος μπορεί να γίνει μη αναστρέψιμο!”

0
Dodekanisos

«Ο κόσμος πρέπει να επιλέξει αν θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ή θα καταδικάσει τις μελλοντικές γενιές σε μια κλιματική καταστροφή!». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες μιλώντας στη σύνοδο κορυφής COP27 στην Αίγυπτο.

«Η ανθρωπότητα έχει μια επιλογή: να συνεργαστεί ή να χαθεί», είπε ο Γκουτέρες στους αντιπροσώπους που συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν πώς να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή εν μέσω μιας συνεχιζόμενης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και αυξανόμενου παγκόσμιου πληθωρισμού και ελλείψεων ενέργειας. Ο Γκουτέρες επέμεινε ότι οι πλουσιότερες και φτωχότερες χώρες του κόσμου πρέπει να συνάψουν ένα σύμφωνο για να επιταχύνουν τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα, ξεχωρίζοντας την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες ως δύο χώρες που έχουν «ιδιαίτερη ευθύνη να ενώσουν τις προσπάθειες για να γίνει πραγματικότητα αυτό το σύμφωνο».

«Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου συνεχίζουν να αυξάνονται. Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Και ο πλανήτης μας πλησιάζει γρήγορα τα σημεία καμπής που θα κάνουν το κλιματικό χάος μη αναστρέψιμο», είπε ο Γκουτέρες, δηλώνοντας ότι «βρισκόμαστε σε έναν αυτοκινητόδρομο για την κλιματική κόλαση με το πόδι μας στο γκάζι».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments