Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Το Κίνημα Αλλαγής, παραμένει αταλάντευτα δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Το Κίνημα Αλλαγής, παραμένει αταλάντευτα δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

0
Dodekanisos

Από το ΚΙΝΑΛ πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Ανεξάρτητα από την πανδημία, το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους εργαζομένους και θα συνεχίσει να καταθέτει προτάσεις (όπως έγινε από τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργο Μουλκιώτη, στις 24 Νοεμβρίου κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων), για την προστασία και την ενίσχυσή τους. Οφείλουν να ανταποκριθούν και να τις στηρίξουν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης και – κυρίως – να τα εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Ορισμένες από αυτές είναι:
• Η ενίσχυση της οικογένειας με 200 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία έτη από τη γέννηση του παιδιού.
• Η διεύρυνση των ορίων ηλικίας παιδιών που απασχολούνται στα ΚΔΑΠ (4-15 ετών).
• Η ρητή πρόβλεψη αναπλήρωσης από τον κρατικό προϋπολογισμό της απώλειας εσόδων του ΟΑΕΔ από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
• Η χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης όλων όσων έχουν εισφέρει στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων.
• Η αύξηση της διάρκειας της άδειας από την εργασία των ατόμων με αναπηρία την περίοδο της πανδημίας.
• Η επέκταση του δικτύου των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) σε όλους τους δήμους της χώρας.
• Η παροχή δυνατότητας επανένταξης στη ρύθμιση οφειλών ασφαλιστικών εισφορών για όσους την έχασαν μεταξύ Νοεμβρίου 2019 έως Οκτώβριο 2020.
• Η προσθήκη εκπροσώπου της ΕΣΑμεΑ στο Δ.Σ. του ΟΑΕΔ και άλλες προτάσεις για τη στήριξη των ΑμΕΑ.

Κυρίως, όμως, με τις τροπολογίες που ήδη κατατέθηκαν στη Βουλή και για τις οποίες το κίνημα Αλλαγής θα επιμείνει έως την ψήφισή τους:
• Η ένταξη στον Πίνακα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και η χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων 2020 στο προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας και εν γένει των ανθρώπων της πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, εργαζομένων στους Δήμους, στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, ως έμπρακτη αναγνώριση του έργου και της κοινωνικής προσφοράς τους.
• Η αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως 30 Απριλίου 2021, με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που προβλέπονται, η αναστολή εφαρμογής του πτωχευτικού κώδικα μέχρι το τέλος Απριλίου και η μετάθεση των προθεσμιών για τον επαναπροσδιορισμό των εκκρεμών υποθέσεων του «νόμου Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (που θεσπίστηκε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ το 2010) .

Ειδικά για την καταβολή Δώρου Χριστουγέννων στο υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ, τονίζεται ότι θα πρέπει να γίνει χωρίς αποκλεισμούς, όπως ρητά ζήτησε ο Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει.
“Να υπάρξει έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του προσωπικού του ΕΣΥ και να μη μείνουμε πάλι σε χειροκροτήματα”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments