«Το Κίεβο μπορούσε να είχε τερματίσει τη σύγκρουση από το 2022!»

0
Dodekanisos

Την πεποίθηση ότι αν το Κίεβο ήθελε θα μπορούσε να είχε τερματίσει τη σύγκρουση τον Απρίλιο του 2022 εξέφρασε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Μόσχας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι. Όπως είπε, η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να είχε συμβεί αν πολύ απλά η Ουκρανία  αναγνώριζε το Ντονμπάς και την Κριμαία ως Ρωσικό έδαφος. Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού ηγήθηκε της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης, είπε ότι η Ουκρανία «έχασε την ευκαιρία» να τερματίσει τον πόλεμο και να σώσει «εκατοντάδες χιλιάδες ζωές» στρατιωτών της.

«Μεταξύ των αδιαπραγμάτευτων αιτημάτων μας ήταν η αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δημοκρατιών του Ντονμπάς. Η Μόσχα είχε επίσης ένα μακρύ κατάλογο ανθρωπιστικών αιτημάτων σχετικά με την προστασία του ρωσόφωνου πληθυσμού του Ντονμπάς».

«Η Ρωσία δεν έθεσε ποτέ ως στόχο να κατακτήσει την Ουκρανία. Ο κύριος στόχος της στρατιωτικής της επιχείρησης ήταν η προστασία των ρωσόφωνων πολιτών. Ωστόσο, με τη συμβουλή της Δύσης, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι επέλεξε τον πόλεμο», είπε ο Μεντίνσκι.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης, Ντέιβιντ Αραχαμία, επιβεβαίωσε προηγουμένως τις μακροχρόνιες φήμες ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να είχε τελειώσει μετά από μόλις δύο μήνες, εάν το Κίεβο είχε αποδεχθεί το αίτημα της Μόσχας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments