Αρχική Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου Το «καθάρισε» στο 83′!

Το «καθάρισε» στο 83′!

0
asteras ethnikos
Dodekanisos

Χρειάστηκε να περάσουν 83 ολόκληρα λεπτά για να μπορέσει ο Αστέρας Παστίδας να μπορέσει να «σφραγίσει» την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Δωδεκανήσου. Στο λεπτό εκείνο πέτυχε το 2 – 0 και έτσι «καθάρισε» τον αγώνα διώχνοντας και το μεγάλο άγχος που είχε κυριεύσει τους παίκτες του διότι το σκορ ήταν ρευστό. Τελικά με ένα ακόμα τέρμα που ήρθε λίγο αργότερα επικράτησε με 3 – 0 και θα είναι από τις ομάδες που θα δώσουν το παρών και στην 3η φάση της διοργάνωσης. Οι του Εθνικού ήραν αρκετά επικίνδυνοι στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου όμως δεν είχαν ουσία στο παιχνίδι τους. Κατάφεραν όμως σε κάποιες περιπτώσεις να καρδιοχτυπήσουν τους αντιπάλους τους.
Στο 15’ ο Εμίρογλου εκτέλεσε φάουλ και ο Καλαγρής με ωραία κεφαλιά έκανε το 1 – 0.
Στο 35’ ο Στεργιόπουλος μπήκε ωραία στην περιοχή από τα αριστερά και ενώ όλοι περίμεναν να σουτάρει, αυτός γύρισε τη μπάλα προς το πέναλτι αλλά εκεί δεν υπήρχε κανείς συμπαίκτης του και έτσι χάθηκε η ευκαιρία για τον Εθνικό.
Στο 42’ ο Στεργιόπουλος ξέφυγε από την άμυνα του Αστέρα και μπήκε στην περιοχή . Έκανε το πλασέ αλλά ενώ η μπάλα ενώ πέρασε από τον τερματοφύλακα δεν κατέληξε στα δίχτυα γιατί είχε ανάποδα φάλτσα με αποτέλεσμα να την διώξει ο Σπάτα.
Στην επανάληψη παίχθηκε δυνατό, γρήγορο και αρκετά επιθετικό ποδόσφαιρο. Το μόνο κακό είναι ότι υπήρξαν πολλές διακοπές για μικροτραυματισμούς παικτών. ΟΑ στέρας πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αναζητούσε το δεύτερο γκολ το οπο΄πιο θα του έδινε τη δυνατότητα να «καθαρίσει» το παιχνίδι.
Στο 47’ στριφογύρισε μέσα στην περιοχή ο Λενιού και έκανε το σουτ όμως ο Χατζηνικόλας που ήταν σωστά τοποθετημένος κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα.
Στο 78’ ο Μπαϊρακτάρης εκτέλεσε απευθείας φάουλ αλλά ο Ροδανάκης απόκρουσε τη μπάλα.
Στο 81’ ο Πάππα με απευθείας κόρνερ πήγε να αιφνιδιάσει τον Χατζηνικόλα ο οποίος όμως απόκρουσε με υπερένταση.
Στο 83’ ο Λενιού μπήκε στην περιοχή κερδίζοντας ορισμένες κόντρες και με πλασέ πέτυχε το 2 – 0.
Στο 89’ ο Στεργιόπουλος ξεχύθηκε μόνος του προς την αντίπαλη εστία όμως ο Ροδανάκης τελευταία στιγμή έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε τη μπάλα πριν αυτός πλασάρει.
Στο 90’ ο Πάπα έκανε ωραία προσωπική ενέργεια και με ένα ωραίο καλοζυγισμένο σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3 – 0.
Καλύτεροι του Αστέρα οι Καραγιάννης και Πάπα και από τον Εθνικό οι Στεργιόπουλος και Λυριστής.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Σάββας Τσοπανάκης.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ροδανάκης, Σπάτα (65’ Καρδούλιας), Ζερβός, Χαριτάκης, Καλαϊτζίδης, Καραγιάννης, Καλαγρής, Πάπα, Εμίρογλου (85’ Αυγενικού), Κονόμι (73’ Ξηροκώστας), Λενιού
ΕΘΝΙΚΟΣ: Χατζηνικόλας, Στεργιόπουλος, Θυριάκης (70’ Γιώργου), Παπανθύπυμου, Λυριστής, Φιλίππου (81’ λ.τ. Πουλής), Στ. Τσακίρης, Μπαϊρακτάρης, Κρεκούκης, Πάλλας, Γ. Τσακίρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments