Το καρκινογόνο χλωριούχο βινύλιο προκαλεί τρόμο στους Αμερικανούς

Μεγάλη είναι η ανησυχία που εξακολουθεί να υπάρχει στην Αμερική, αρκετές ημέρες μετά τον εκτροχιασμό μιας αμαξοστιχίας στην πολτεία Οχάϊο που μετέφερε χημικά προϊόντα και μεταξύ άλλων χλωριούχο βινύλιο, ένα χημικό προϊόν καρκινογόνο και ιδιαίτερα εύφλεκτο που χρησιμοποιείται στην παραγωγή του πλαστικού. Είναι μια είδηση που δεν έχει «παίξει» σχεδόν καθόλου στην Ελλάδα, ωστόσο αναμφίβολα είναι ιδιαίτερα σοβαρή με τις αρχές να ζητούν από τον κόσμο να πίνει μόνο εμφιαλωμένο νερό.

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την υγεία του κόσμου αλλά και για το περιβάλλον. Περίπου 3.500 ψάρια είναι ήδη νεκρά, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Φυσικών Πόρων. Ο Υπουργός Υγείας της Πολιτείας κάλεσε τους κατοίκους που έχουν ιδιωτικά πηγάδια να ελέγχουν το νερό τους και να μην το διακινδυνεύουν να πιουν από αυτό χρησιμοποιώντας καλύτερα εμφιαλωμένα μπουκάλια. Δεν έιναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα τα οποία αυτή τη στιγμή δεν φαίνονται ακόμα. Και αυτό διότι οι αρχές προχώρησαν σε «ελεγχόμενες» απορρίψεις του χλωριούχου βινυλίου, με αποτέλεσμα να έχουν απευλεθερωθεί τοξικές αναθυμιάσεις στον αέρα.

Η αμερικανική υπηρεσία αρμόδια για τη διερεύνηση ατυχημάτων στον τομέα των μεταφορών (NTSB) δήλωσε ότι συνεχίζεται η έρευνά της για τα αίτια του εκτροχιασμού. Ο κυβερνήτης ΝτεΓουάιν υποσχέθηκε η σιδηροδρομική εταιρία Norfolk Southern να «λογοδοτήσει». «Θα πρέπει να πληρώσει για όλα. Είναι υπεύθυνη γι αυτό που συνέβη».

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments