Αρχική Videos Το Ισραήλ ανακοίνωσε και τέταρτη δόση κατά του κορονοϊού

Το Ισραήλ ανακοίνωσε και τέταρτη δόση κατά του κορονοϊού

0
Dodekanisos

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι, κατόπιν σύστασης επιτροπής εμπειρογνωμόνων, θα προσφέρει και τέταρτη δόση του εμβολίου σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Naftali Bennett, η τέταρτη δόση θα απευθύνεται επίσης στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Δικαίωμα στην τέταρτη δόση θα έχουν επίσης οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς. Θα χορηγείται τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την τρίτη δόση, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.

«Οι πολίτες του Ισραήλ ήταν οι πρώτοι στον κόσμο που έλαβαν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Παραμένουμε στην πρωτοπορία με την τέταρτη δόση», ανέφερε ο Naftali Bennett. Παράλληλα κάλεσε όσους πληρούν τα κριτήρια «να μην χάνουν χρόνο, να σπεύσουν να εμβολιαστούν».

Η ανακοίνωση έγινε μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, αντικείμενο της οποίας ήταν η εξέλιξη της πανδημίας, με φόντο τις εντεινόμενες ανησυχίες για την εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον».

Η απόφαση της επιτροπής των ειδικών να εγκρίνει τη χορήγηση της τέταρτης δόσης είναι «μια εξαιρετική είδηση που θα μας βοηθήσει να διανύσουμε το κύμα της Όμικρον που πλήττει τον κόσμο», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Το γραφείο του Bennett πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στο υπουργείο Υγείας και στα ασφαλιστικά ταμεία –τα οποία διαχειρίζονται τα εμβόλια– να ετοιμάσουν την εκστρατεία χορήγησης της τέταρτης δόσης.

Μεταξύ άλλων, χθες έγινε γνωστός ο πρώτος θάνατος ασθενούς που είχε προσβληθεί από την παραλλαγή «Όμικρον». Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο Σορόκα, όπου νοσηλευόταν, επρόκειτο για έναν άνδρα ηλικίας άνω των 60 ετών, που έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και είχε εισαχθεί για νοσηλεία πριν από δύο εβδομάδες στην πτέρυγα κορονοϊού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, υπάρχουν τουλάχιστον 340 επιβεβαιωμένα κρούσματα της «Όμικρον» στο Ισραήλ. Τέλος, από το πρωθυπουργικό γραφείο έγινε επίσης γνωστό ότι μειώνεται στο 50% ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θα εργάζονται στα γραφεία τους, ώστε να ενθαρρυνθεί η τηλεργασία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments