Αρχική Αθλητικά νέα Το γεμάτο νόημα μήνυμα των φιλάθλων της Μπορούσια Ντόρτμουντ

Το γεμάτο νόημα μήνυμα των φιλάθλων της Μπορούσια Ντόρτμουντ [pic]

0
Dodekanisos

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ήταν ένας από τους συλλόγους που είχαν ρίξει «άκυρο» στην προοπτική της European Super League. Την ίδια στιγμή οι φίλαθλοι της αντιτίθενται στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του Champions League. Ένα γεγονός που φρόντισαν να υπενθυμίσουν στον εντός έδρας αγώνα κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. 

Με αιχμή του δόρατος τον Μάλεν

Χάρη σε γκολ του Μάλεν η Ντόρτμουντ νίκησε με σκορ 1-0 την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Πέρα από το αγωνιστικό σκέλος, την παράσταση «έκλεψαν» οι Γερμανοί φίλαθλοι. Σε ένα πελώριο πανό που κρέμασαν σε μία θύρα του «Signal Iduna Park», αναγραφόταν: «Σταματήστε τις αναδιαρθρώσεις του UCL! Ποδόσφαιρο για εκατομμύρια φιλάθλους – όχι για δισεκατομμύρια ευρώ!»

Ουσιαστικά εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στον νέο τρόπο διεξαγωγής του Champions League. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το πλάνο ψηφίστηκε και θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2024. 

Οι αλλαγές του Champions League

Καταρχάς ξεχάστε την διοργάνωση που γνωρίζατε μέχρι σήμερα, καθώς αυτή αναμένεται να αλλάξει ριζικά. Η φάση των ομίλων αναμένεται να διαγραφτεί. Στην θέση της θα εισέλθει ένας μεγάλος όμιλος 36 συλλόγων. 

Επιπροσθέτως, οι ομάδες δεν θα παίζουν όλες μεταξύ τους, αλλά καθεμία από αυτές θα δίνει δέκα αγώνες (πέντε εντός και πέντε εκτός έδρας). Οι αντίπαλοί τους θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης από διάφορα γκρουπ δυναμικότητας. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η διαδικασία σχηματισμού τους.

Με την ολοκλήρωση δέκα αγωνιστικών, οι οκτώ ομάδες με την καλύτερη συγκομιδή σε αυτόν τον όμιλο προκρίνονται στην επόμενη φάση (νοκ άουτ αναμετρήσεις). 

Εκείνες που θα βρίσκονται στις θέσεις 9-24 θα αγωνιστούν σε διπλά μπαράζ, διεκδικώντας οκτώ «εισιτήρια» για τη φάση των «16». Εν συνεχεία, η διοργάνωση συνεχίζεται με τον γνωστό τρόπο των διπλών αγώνων στην φάση των «16». Διπλές αναμετρήσεις και στα προημιτελικά, καθώς και στα ημιτελικά. Τέλος ο τελικός θα είναι μονός όπως ισχύει μέχρι σήμερα. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments