Αρχική Videos Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζει για να κηρύξει τη Ρωσία τρομοκρατικό κράτος

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζει για να κηρύξει τη Ρωσία τρομοκρατικό κράτος

0

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημοσίευσε το κείμενο του σχεδίου ψηφίσματος του το οποίο χαρακτηρίζει τη Ρωσία ως “τρομοκρατικό κράτος”.



«Όλα τα επίσημα όργανα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ιδιαίτερα ο πρόεδρος, το Υπουργείο Άμυνας και ο ρωσικός στρατός, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τρομοκρατική οργάνωση», αναφέρει το έγγραφο με τίτλο «Πρόταση ψηφίσματος για την αναγνώριση της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως κράτους χορηγός της τρομοκρατίας» και προσθέτει ότι θα πρέπει να εξεταστεί η εισαγωγή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων κατά της Μόσχας.

Στο σχέδιο ψηφίσματος, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται να τερματίσουν κάθε συνεργασία με τη Ρωσία, να παγώσουν τις επαφές με τους εκπροσώπους της και να απελάσουν Ρώσους πρεσβευτές και να εκδιώξουν τη Ρωσία από διεθνείς οργανισμούς, όπως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την ομάδα των 20. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι είναι απαραίτητο να θεσπιστούν μέτρα κατά τρίτων χωρών που συνεχίζουν να συνεργάζονται με τη Μόσχα. Οι υποστηρικτές του ψηφίσματος που καταδικάζει τη Ρωσία ενοχλούνται επίσης από την «οικονομική, πολιτική, στρατιωτική και υλική βοήθεια» που παρέχει η Μόσχα στη Συρία, τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν, την Κούβα, τη Νικαράγουα και την Ερυθραία, των οποίων οι κυβερνήσεις χαρακτηρίζονται ως «βίαιες».

Η ψηφοφορία επί του ψηφίσματος θα είναι στην ημερήσια διάταξη στις 22 Νοεμβρίου και τα αποτελέσματα αναμένονται την επόμενη μέρα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments