“To Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο λογοκρίνει και καταστέλλει φωνές”

0
Dodekanisos

“Όργανο που λογοκρίνει και καταστέλλει φωνές” χαρακτηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ανακοίνωση το Ρουμανικό κόμμα SOS Romania με αφορμή την αποβολή από την ολομέλεια της Diana Sosoaka (Ντιάνα Σοσάκα) λόγω της τοποθέτησης που έκανε σε βάρος της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν. Στην σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται και τα εξής:

«Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο: ένα όργανο που λογοκρίνει και καταστέλλει φωνές που ξεσηκώνονται ενάντια στη γραφειοκρατική δικτατορία και τις επιθέσεις στις θεμελιώδεις αξίες των ευρωπαϊκών εθνών. Η Diana Iovanovici-Şoșoacă, δικηγόρος και ευρωβουλευτής, ένας πραγματικός εθνικός και ευρωπαϊκός ήρωας, αποβλήθηκε καταχρηστικά από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφού εξέφρασε με γενναιότητα τη γνώμη της για την πίστη και την ελευθερία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Diana Iovanovici-Şoșoacă ύψωσε μια θρησκευτική εικόνα, συμβολίζοντας τη βαθιά σύνδεση μεταξύ της πίστης των Ρουμάνων και της εθνικής τους ταυτότητας. Επέκρινε σφοδρά τις πολιτικές που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα τη διαχείριση της πανδημίας και τις πολιτικές αναγκαστικής ένταξης, που απειλούν την εθνική κυριαρχία.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα αποδεχτούμε ποτέ τη δικτατορία των Βρυξελλών! Σκοτώσατε ανθρώπους και καταπνίξατε θεμελιώδεις ελευθερίες! Οι Ρουμάνοι δεν θα γονατίσουν μπροστά στη γραφειοκρατική τυραννία!» δήλωσε η Diana Iovanovici-Soșoacă πριν οδηγηθεί εκτός αίθουσας.

Αυτή η πράξη λογοκρισίας και κατάχρησης εξουσίας αποτελεί προσβολή της δημοκρατίας και του θεμελιώδους δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση της γνώμης. Καταγγέλλουμε σθεναρά αυτή την ενέργεια και απαιτούμε τον άμεσο σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των εκλεγμένων αντιπροσώπων».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments