Αρχική Videos “To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ένας από τους πιο διεφθαρμένους Οργανισμούς”

“To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ένας από τους πιο διεφθαρμένους Οργανισμούς”

0

«Τα σκάνδαλα διαφθοράς μείωσαν την αξιοπιστία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχεδόν στο μηδέν», είπε σε δηλώσεις που έκανε ο Ούγγρος Υπουργός Εξωτερικών  Πίτερ Σιγιάρτο. Ο ίδιος επεσήμανε χαρακτηριστικά και τα εξής:


«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ένας από τους πιο διεφθαρμένους οργανισμούς στον κόσμο. Μπορώ να θυμηθώ ελάχιστες δηλώσεις και ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα βοηθούσαν την Ευρώπη. Τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν γενικά κάνει κακό στην Ευρώπη».

Επιπλέον, ο Szijjártó επανέλαβε την επίσημη θέση της Βουδαπέστης για την Ουκρανία, σύμφωνα με την οποία η Ουγγαρία αντιτίθεται στις αντιρρωσικές ενεργειακές κυρώσεις, δεν προμηθεύει όπλα στο Κίεβο και επιμένει σε κατάπαυση του πυρός και ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν είχε ήδη ταχθεί υπέρ της μεταρρύθμισης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον απόηχο του σκανδάλου διαφθοράς και πρότεινε τη διάλυση του υπάρχοντος κοινοβουλίου και τον σχηματισμό νέου από τους εθνικούς βουλευτές. Ο πολιτικός ζήτησε επίσης «να αποστραγγιστεί ο βάλτος της διαφθοράς» στην ΕΕ και άφησε να εννοηθεί ότι «νήματα» από το σκάνδαλο γύρω από τη σύλληψη του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μπορεί να οδηγήσουν προς τα πάνω.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments