Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Το είπε και το έκανε ο Biden, έτοιμο το νέο διαβατήριο ουδέτερου...

Το είπε και το έκανε ο Biden, έτοιμο το νέο διαβατήριο ουδέτερου φύλου!

0
Dodekanisos

Το πρώτο διαβατήριο ουδέτερου φύλου εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Σύντομα θα μπορεί ο υποψήφιος να επιλέξει ένα «Χ» αντί για την κλασική επιλογή του άνδρα ή της γυναίκας. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το State Department με τον εκπρόσωπο Ned Price να δηλώνει μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υλοποιούν την δέσμευση τους στην προώθηση της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της ισότητας όλων των ανθρώπων. Συμπεριλαμβανομένων των ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών».

 

Το νέο διαβατήριο έρχεται τρεις μήνες μετά το «πράσινο φως» στους τρανς Αμερικανούς να αλλάξουν το φύλο τους στα διαβατήρια χωρίς να παρέχουν ιατρικά έγγραφα που να αποδεικνύουν αυτή την αλλαγή. Ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπουν σε κάποιον να αναγνωρίζεται ως «Χ» στις άδειες οδήγησης ή σε άλλες μορφές ταυτότητας. Ορισμένες χώρες επιτρέπουν ήδη την επιλογή τρίτου φύλου στα διαβατήρια. Μεταξύ αυτών είναι η Αργεντινή, ο Καναδάς και η Νέα Ζηλανδία, ενώ περισσότερες από δώδεκα άλλες χώρες εκδίδουν διαβατήρια τρίτου φύλου. Η επιλογή θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους αιτούντες στις ΗΠΑ στις αρχές του 2022.

Τα ουδέτερα ως προς το φύλο ταυτότητες ήταν μόνο μια από τις υποσχέσεις που έδωσε ο Τζο Μπάιντεν στην LGBT κοινότητα κατά την εκλογική του εκστρατεία. Η εκστρατεία του υποσχέθηκε επίσης να προστατεύσει τα «LGBTQ+ άτομα από τη βία», να επεκτείνει τη νομική προστασία στα τρανς άτομα με την ψήφιση του Νόμου για την Ισότητα και να παραχωρήσει στους τρανς νέους πρόσβαση σε μπάνια και αποδυτήρια της επιλογής τους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments