Αρχική Videos Το Εδιμβούργο αφαιρεί το κρέας από τα σχολεία και τα νοσοκομεία

Το Εδιμβούργο αφαιρεί το κρέας από τα σχολεία και τα νοσοκομεία

0
Dodekanisos

Το Εδιμβούργο γίνεται η πρώτη Ευρωπαϊκή πόλη που αποφάσισε να απαγορεύσει το κρέας από τα μενού των σχολείων, των νοσοκομείων και των γηροκομείων του. Πρόκειται για ένα σύμφωνο το οποίο περιλαμβάνει μια δέσμευση για την υποστήριξη των vegan γεύματα έναντι των ζωικών προϊόντων. Η απόφαση λήφθηκε λίγες μέρες πριν το Burns Night, ένα ετήσιο φεστιβάλ που το κεντρικό στοιχείο είναι το haggis, ένα πιάτο που συνήθως μαγειρεύεται από το συκώτι, τους πνεύμονες, την καρδιά και το στομάχι ενός προβάτου.

Η Scottish Countryside Alliance (SCA), ένας οργανισμός αφιερωμένος στην υποστήριξη της υπαίθρου καταδίκασε την ενέργεια ως «αντι-γεωργική» και προειδοποίησε ότι ενδέχεται να συνεπάγεται την άρνηση άδειας για το άνοιγμα σφαγείων στην περιοχή του Εδιμβούργου. Ωστόσο, οι υποστηρικτές τονίζουν ότι με την αλλαγή της διατροφής των κατοίκων, η πόλη θα είναι σε θέση να μειώσει την ποσότητα των αερίων του θερμοκηπίου που εκπέμπει. «Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη: Η κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών πρέπει να μειωθεί για να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι», ανέφερε χαρακτηριστικά το τοπικό συμβούλιο της πόλης.

Το Εδιμβούργο είναι μια από τις 20 πόλεις που έχουν υπογράψει τη σχετική συνθήκη κατά την διάρκεια του συνεδρίου για το κλίμα που είχε γίνει στη Γλασκώβη και η οποία ζητάει λιγότερη κατανάλωση κρέατος και γαλακτομικών προϊόντων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments