Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Το Χονγκ Κονγκ το ψάχνει για να διευκολύνει τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Το Χονγκ Κονγκ το ψάχνει για να διευκολύνει τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες

0
Dodekanisos

Το Χονγκ Κονγκ προσπαθεί να διευκολύνει τους εμβολιασμένους κατοίκους να ταξιδεύουν και να ενθαρρύνουν περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν, δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος Carrie Lam σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg.
«Μελετήσαμε ενεργά αν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης μπορούν να προσαρμοστούν περαιτέρω εάν ένας συγκεκριμένος αριθμός ατόμων εμβολιάζονται και θα συζητήσουμε με άλλες περιοχές εάν μπορούμε να παρέχουμε αμοιβαία ευκολία ταξιδιού σε εμβολιασμένους τουρίστες», δήλωσε η Lam σε μια ηλεκτρονική ανακοίνωση.
Περίπου 430.000 άνθρωποι στο Χονγκ Κονγκ έλαβαν τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου από τότε που η πόλη άρχισε να εμβολιάζεται στις 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τη Lam. Αυτό αντιπροσωπεύει το 6,6% των ατόμων στο Χονγκ Κονγκ ηλικίας 16 ετών και άνω που είναι επιλέξιμα για εμβολιασμό, είπε. Η εκστρατεία εμβολιασμού της πόλης υπέστη μια αποτυχία αυτή την εβδομάδα όταν η Μακάο ανέστειλε προσωρινά τις λήψεις που κατασκευάστηκαν από την BioNTech SE λόγω ελαττωμάτων συσκευασίας. Η αναστολή κινδυνεύει να διαβρώσει την εμπιστοσύνη του κοινού στον εμβολιασμό, η οποία έδωσε στους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ μια εναλλακτική λύση από αυτήν που έκανε η κινεζική εταιρεία Sinovac Biotech Ltd. Η BioNTech και η Shanghai Fosun Pharmaceutical Group Co., η οποία έχει το δικαίωμα να εμπορεύεται το εμβόλιο mRNA σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν, έχουν ξεκινήσει έρευνα για το ζήτημα, σύμφωνα με δηλώσεις των κυβερνήσεων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

φωτογραφία: bbc

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments