Αρχική Επικαιρότητα Το «αντίο» στην Φώφη Γεννηματά από Διεθνείς προσωπικότητες

Το «αντίο» στην Φώφη Γεννηματά από Διεθνείς προσωπικότητες

0
Dodekanisos

Η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, έχει προκαλέσει θλίψη σε όλο τον κόσμο. Ξένοι ηγέτες και Διεθνείς προσωπικότητες εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

David Sassoli, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«Είμαι πολύ λυπημένος που πληροφορήθηκα για τον θάνατο της αρχηγού του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά. Μόλις πριν από λίγους μήνες, συναντηθήκαμε για να συζητήσουμε την πορεία εξόδου από την πανδημία. Σφοδρή μαχήτρια για την αλληλεγγύη, αφήνει κενό πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της».

Geoffrey Pyatt, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

«Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια, τους φίλους, τα αγαπημένα πρόσωπα και τους πρώην συναδέλφους της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά. Η Φώφη ήταν φίλη της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και μία γυναίκα που πάντα με εντυπωσίαζε με την εξυπνάδα, την αξιοπρέπεια και την πολιτική της διορατικότητα. Ας είναι ευλογημένη η μνήμη της».

Pierre Moscovici Γάλλος πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων

«Με λύπη πληροφορήθηκα τον πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά, αρχηγού του Ελληνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Εκτιμούσα αυτή τη δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους πολιτικούς της φίλους».

Iratxe García Pérez, πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά και στους φίλους μας από το Κόμμα ΚΙΝΑΛ. Μια θαρραλέα γυναίκα, μια προοδευτική ηγέτης, έφυγε πολύ νωρίς. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη».

Frans Timmermans εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΕΕ και επικεφαλής της πολιτικής της για το κλίμα

«Θλιβερή είδηση ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά. Ήταν ένα από τα πιο ευγενικά πρόσωπα που έχω γνωρίσει και μία αληθινή μαχήτρια για τη σοσιαλδημοκρατία και την αλληλεγγύη, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η Φώφη μας άφησε πολύ νωρίς – οι σκέψεις μου είναι στην οικογένειά της, τους φίλους και τους συναδέλφους της».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments