ΗΠΑ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Μία ομάδα καθηγητών σε σχολείο της Νέας Υόρκης κινήθηκε νομικά εναντίον της εντολής για εμβολιασμούς στα σχολεία. Ωστόσο, παρά τις διαμαρτυρίες τους, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, απέρριψε το αίτημά τους για αποκλεισμό της εντολής.

Η Αμερικανίδα Ανώτατη Δικαστής Σόνια Σοτομαγιόρ, εκδίκασε την υπόθεση και με συνοπτικές διαδικασίες αποφάνθηκε την απόρριψη του αιτήματος των καθηγητών. Μάλιστα δεν πρόσθεσε κάποιο σχόλιο για το σκεπτικό της απόφασής της. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η πολιτεία και η πόλη της Νέας Υόρκης, επλήγησαν σφοδρά από τον κορονοϊό. Κάπως έτσι, το απόγευμα της Παρασκευής, πάρθηκε η εντολή εμβολιασμού για όλους τους υπαλλήλους των δημοσίων σχολείων. Μία απόφαση που έθεσε χιλιάδες ανθρώπους σε αδιέξοδο, καθώς κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι. 

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο είχε αποφασίσει τον αναγκαστικό εμβολιασμό από τον Αύγουστο. Μάλιστα φέρεται πως είχε δώσει τελεσίγραφο σε 148.000 υπάλληλους του σχολείου της Νέας Υόρκης, ότι έπρεπε να προβούν στην πρώτη δόση εμβολίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Περίπου το 18% του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου του 12% των εκπαιδευτικών, φέρεται να μην έχει εμβολιαστεί.

 

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments