Αρχική Εκτός συνόρων Το άγγιγμα του Μίδα…

Το άγγιγμα του Μίδα…

0
Dodekanisos

Γράφει ο Κώστας Μόσχοβος

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων όσον αφορά την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα και να ξεκουράσει αρκετούς από τους βασικούς ποδοσφαιριστές. Έτσι ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με δέκα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, καθώς βασικός πάλι ήταν μόνο ο Μπα. Από την άλλη ο Άρης με εξαίρεση τους Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία και Ματίγια, εμφανίστηκε πλήρης.

Πριν αρχίσουμε με την ανάλυση του αγώνα, αξίζει να θυμηθούμε τα «πεταμένα» πρώτα ημίχρονα του Ολυμπιακού. Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος είχε γίνει τεράστια συζήτηση (στα όρια της γκρίνιας), για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων του. Αυτό άλλαξε από την ένατη αγωνιστική και μετά και πλέον η ομάδα του Μαρτίνς με εξαίρεση δύο με τρία ματς, κατάφερε να αλλάξει τελείως την εικόνα της.
Το επερχόμενο πρόγραμμα του Ολυμπιακού είναι δύσκολο, καθώς έχει να αγωνιστεί παράλληλα σε τρεις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, EuropaLeague) και όπως είναι λογικό ο Πορτογάλος τεχνικός επιζητεί η ομάδα να μπαίνει συγκεντρωμένη στους αγώνες της και να «καθαρίζει» από το πρώτο κιόλας μέρος.

Αυτό συνέβη και σήμερα, καθώς είχαν περάσει μόλις 49 δευτερόλεπτα όταν ο Αχμέντ Χασάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Και μπορεί προς στιγμήν να στράβωσε το πλάνο λόγω του αυτογκόλ του Μπα, ωστόσο ο Χασάν -που έχει ακούσει τα πάνδεινα- σκόραρε ένα πανέμορφο και «σεντερφορίσιο» γκολ για το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Για να κλείσουμε με τα του Ολυμπιακού, είναι τεράστιο προσόν να έχει μία ομάδα δύο ισάξιες ενδεκάδες στο ρόστερ της. Θα σταθώ ειδικά στα νέα πρόσωπα όπως οι Λαλά και Παπασταθόπουλος. Αν εξαιρέσουμε δύο λάθη του Γάλλου μπακ κατά τα άλλα ήταν άψογος σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Ενώ ο Έλληνας αμυντικός δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία στο παιχνίδι του.

Στον αντίποδα, ο Άρης επέστρεψε. Και επέστρεψε για τα καλά. Πιστεύω όλοι το έχουν καταλάβει και ασφαλώς δεν είναι και τυχαία στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Ο Άκης Μάντζιος παρουσίασε μία πάρα πολύ ελκυστική ομάδα, που βγήκε στον αγωνιστικό χώρο, για να κάνει το παιχνίδι της. Δεν φοβήθηκε και ίσα ίσα που πίεσε αρκετά τον Ολυμπιακό. Τον τρόμαξε! Το 2-1 είναι ένα πάρα πολύ «εύθραυστο» αποτέλεσμα και στη ρεβάνς όλα μπορούν να ανατραπούν. Η ρεβάνς αναμένεται να είναι ακόμα δυσκολότερη. Το σίγουρο είναι ότι στην συγκεκριμένη αναμέτρηση υπερίσχυσε η ποιότητα και το βάθος στο ρόστερ των «ερυθρολεύκων». Για παράδειγμα, ξεκουράζεται ο σεληνιασμένος Ελ Αραμπί, καλύπτει στο έπακρο το «κενό» του ο τιμιότατος Αχμέντ Χασάν. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά του Ολυμπιακού σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Διαθέτει σε όλες τις θέσεις πρωτοκλασάτους και με αρκετές παραστάσεις ποδοσφαιριστές.

https://www.youtube.com/watch?v=F4UiAZiBzgU&feature=youtu.be

ΠΑΟΚ – ΛΑΜΙΑ 3 – 2

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments