Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Το 2ο Ανοικτό-Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης επιστρέφει

Το 2ο Ανοικτό-Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης επιστρέφει

0
Dodekanisos
Το 2ο Ανοικτό-Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης επιστρέφει και πάλι στις ζωές μας. Με τη συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων να επιλέγουν ως έδρα και πάλι το Κολλέγιο Ρόδου και μετά την περσινή τεράστια επιτυχία που σημείωσε το τουρνουά(17 ομάδες-305 αθλητές-πλούσια δώρα για όλες τις ομάδες-διαδικτυακή κάλυψη όλων των αγώνων-εξαιρετική οργάνωση σε όλα τα επίπεδα)ο νεοσύστατος σύλλογος «Jump Shoot Ρόδου» και η «Αθλητική Ακαδημία Ρόδου» ενώνουν τις δυνάμεις τους και υπόσχονται και πάλι ένα πρωτάθλημα πλούσιο σε αθλητικές στιγμές και έντονες συγκινήσεις.

Αν το περσινό πρωτάθλημα χαρακτηρίστηκε κατά γενική ομολογία όλων ως το καλύτερο εργασιακό πρωτάθλημα που έγινε ποτέ-και μάλιστα μέσα σε συνθήκες πανδημίας-η φετινή διοργάνωση, απόρροια της συνεργασίας των δύο συλλόγων και υπό την αιγίδα της ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου, έρχεται, για να μείνει στην ιστορία! Ήδη οι συμμετέχουσες ομάδες του τουρνουά είναι 17 και η ημερομηνία λήξης της δήλωσης συμμετοχής είναι η Παρασκευή 28 Οκτωβρίου. Το πρωτάθλημα πρόκειται να ξεκινήσει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου.
 
Η προκήρυξη του τουρνουά:
1.Η δήλωση συμμετοχής των ομάδων θα γίνει έως την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου και ώρα 23:59 στο email: athlitikiakadimiarodou@gmail.com.Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλεί το ρόστερ της κάθε ομάδας(έως 25 αθλητές).Οι φωτοτυπίες των ταυτοτήτων των παραπάνω αθλητών θα πρέπει να κατατεθούν το Σάββατο 29 Οκτωβρίου μαζί με το παράβολο συμμετοχής των ομάδων(165 ευρώ),ποσό που θα αφαιρεθεί από τους τελευταίους αγώνες της κάθε ομάδας.Την ίδια ημέρα,Σάββατο 29 Οκτωβρίου και ώρα 17:00,θα γίνει και η κλήρωση του πρωταθλήματος στις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού σχολικού συγκροτήματος «Εκπαιδευτική Εταιρεία Ρόδου Α.Ε», παρουσία όλων των αρχηγών των ομάδων.

2.Το γήπεδο διεξαγωγής των αγώνων θα είναι το κλειστό γήπεδο μπάσκετ των εγκαταστάσεων του ιδιωτικού σχολικού συγκροτήματος «Εκπαιδευτική Εταιρεία Ρόδου Α.Ε»,γνωστό ως Κολλέγιο Ρόδου.

3.Διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ορίζεται ο σύλλογος Jump Shoot Ρόδου και η Αθλητική Ακαδημία Ρόδου και το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου.

4.Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές(έτος γέννησης μέχρι 1993)και 2 αθλητές μικρότερης ηλικίας ως εξής:
Ή 2 αθλητές, γεννηθέντες το 1994.
Ή 1 αθλητής, γεννηθείς το 1994 και 1 αθλητής, γεννηθείς το 1995.

5.Η συμμετοχή των αθλητών στο πρωτάθλημα θα γίνεται με προσωρινό δελτίο που θα εκδοθεί και υποχρεωτικά με κάρτα υγείας, σφραγισμένη από ιατρό καρδιολόγο ή άλλης ειδικότητας που να έχει την αντίστοιχη δυνατότητα βάσει ιατρικής αδείας. Όσοι αθλητές έχουν δελτίο από την προηγούμενη χρονιά, θα αγωνιστούν με το ίδιο δελτίο. Νέα δελτία θα εκδοθούν μόνο για τους νέους αθλητές.

6.Με δεδομένο ότι οι ομάδες θα είναι μέχρι 14,θα διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα στη μορφή «Όλοι με όλους» κάθε Σαββατοκύριακο σε ένα γύρο. Αν, όμως, οι ομάδες είναι από 15 και πάνω, τότε θα χωριστούν σε δύο ομίλους κατόπιν κλήρωσης και κάθε όμιλος θα αγωνίζεται σε διαφορετικό Σαββατοκύριακο. Το πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινώνεται κάθε Δευτέρα.

7.Οι αγώνες θα γίνονται κάθε εβδομάδα: Το Σάββατο 12/11 η έναρξη του Α ομίλου και το Σάββατο 19/11 η έναρξη του Β ομίλου(σε περίπτωση δύο ομίλων).Σε κάθε περίπτωση το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Σάββατο 12/11.

8.Οι ημέρες και ώρες διεξαγωγής των αγώνων θα είναι κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή  μετά τις 17:00.

9.Αλλαγή ημέρας ή/και ώρας του αγώνα μπορεί να γίνει μετά από αίτημα της ομάδας στην ομαδική των εκπροσώπων του τουρνουά, τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή, και μετά από την σύμφωνη γνώμη της αντίπαλης ομάδας.

10.Τις ημέρες των Χριστουγέννων δε θα διεξαχθούν αγώνες στο χρονικό διάστημα 19/12/2022……….6/1/2023.Το πρωτάθλημα θα επαναρχίσει το Σάββατο 7/1/2023.

11.Σε περίπτωση ενός ενιαίου ομίλου, οι 8 πρώτοι θα διασταυρωθούν στα play offs ως εξής:
α)1-8
β)2-7
γ)3-6
δ)4-5

Οι νικητές των παραπάνω αγώνων θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή σε final four που θα διεξαχθεί ως εξής:
α)Νικητής α-Νικητής δ
β)Νικητής β-Νικητής γ
γ)Αγώνες κατάταξης: Θέσεις 5-8
δ)Μικρός τελικός
ε)Μεγάλος τελικός

Αντίθετα, σε περίπτωση δύο ομίλων οι 8 πρώτοι από κάθε όμιλο θα συνεχίσουν στα play offs ως εξής:
α)Πρώτος Α ομίλου-Όγδοος  Β ομίλου
β)Δεύτερος Α ομίλου-Έβδομος  Β ομίλου
γ)Τρίτος Α ομίλου-Έκτος Β ομίλου
δ)Τέταρτος Α ομίλου-Πέμπτος Β ομίλου
ε)Πέμπτος Α ομίλου-Τέταρτος Β ομίλου
ζ)Έκτος Α ομίλου-Τρίτος Β ομίλου
η)Έβδομος Α ομίλου-Δεύτερος Β ομίλου
θ)Όγδοος Α ομίλου-Πρώτος Β ομίλου
Στη συνέχεια, θα έχουμε τις εξής διασταυρώσεις:
α)Νικητής α-Νικητής ε
β)Νικητής β-Νικητής ζ
γ)Νικητής γ-Νικητής η
δ)Νικητής δ-Νικητής θ
Στη συνέχεια:
α)Νικητής α-Νικητής γ
β)Νικητής β-Νικητής δ
γ)Αγώνες κατάταξης: Θέσεις 5-8
δ)Μικρός τελικός
ε)Μεγάλος τελικός               

12.Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και όλοι οι αθλητές που μέχρι πέρσι αγωνίζονταν στα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά τη φετινή χρονιά δε θα αγωνιστούν σε αυτά. Σε περίπτωση που ο αθλητής αυτός αγωνιστεί σε αγώνα του επίσημου τοπικού πρωταθλήματος ή σε κάποια άλλη επίσημη διοργάνωση-παράλληλα με την συμμετοχή του στο ανοικτό-εργασιακό τουρνουά-ο παίκτης αυτός θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα. Επίσης,αν μία ομάδα δεν εμφανισθεί σε 2 ορισμένους αγώνες, αυτομάτως θα αποβάλλεται από τη συνέχεια του πρωταθλήματος και θα χάνει την προκαταβολή του πρωταθλήματος.

13.Οι κανονισμοί των αγώνων είναι οι ίδιοι που ισχύουν και στα  επίσημα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ.

14.Σε κάθε αγώνα θα υπάρχουν 2 επίσημοι διαιτητές, 3 άτομα  στη γραμματεία που θα προέρχονται από το ευρύτερο περιβάλλον των ομάδων και υποχρεωτικά γιατρός αγώνα.

15.Πριν την έναρξη του αγώνα θα δίνονται στις ομάδες μπάλες για ζέσταμα (Molten:Μέγεθος 7).

16.Οι ομάδες υποχρεούνται να έχουν αριθμημένες εμφανίσεις και αθλητικά παπούτσια μόνο για τον αγωνιστικό χώρο.

17.Ενστάσεις για την αντικανονική συμμετοχή αθλητών θα δέχεται η γραμματεία μόνο στο τέλος του αγώνα η οποία θα αναγράφεται στο φύλλο αγώνα και θα εξετάζεται εντός τριών ημερών από την επιτροπή του πρωταθλήματος.

18.Οι διαιτητές θα έχουν το δικαίωμα να κρατήσουν δελτίο αθλητή για αντικανονική συμμετοχή ή ακραία συμπεριφορά. Η ποινή που θα επιβληθεί στον συγκεκριμένο αθλητή θα αποφασίζεται και θα ανακοινώνεται από την πειθαρχική επιτροπή του πρωταθλήματος εντός τριών ημερών. Την επιτροπή αυτή απαρτίζουν: η Πειθαρχική Επιτροπή της ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου, ο κύριος Γιάννης Ξυπολιάς (πρόεδρος του συλλόγου Jump Shoot Ρόδου)και ο κύριος Γιώργος Σταυριανάκης (πρόεδρος της Αθλητικής Ακαδημίας Ρόδου).

19.Σε περίπτωση ποινής κάποιου αθλητή στο υπάρχον πρωτάθλημα, η ποινή θα μεταφέρεται και στις επόμενες διοργανώσεις(θερινό/χειμερινό).

20.Στα playoffs του πρωταθλήματος(ημιτελικά μέχρι τελικούς)θα υπάρχει η δυνατότητα παρουσίας 3 διαιτητών.

21.Την περίοδο των Χριστουγέννων(19/12/2022…..6/1/2023)θα υπάρχει δυνατότητα 1 μεταγραφής για την κάθε ομάδα(ελεύθερου ή δεσμευμένου σε άλλη ομάδα αθλητή).

22.Οι αγώνες θα καλύπτονται τηλεοπτικά από το κανάλι της Αθλητικής Ακαδημίας Ρόδου στο youtube και η όλη δράση του πρωταθλήματος θα ανακοινώνεται στο site της Αθλητικής Ακαδημίας Ρόδου athlitikiakadimia.gr.

23.Οποιαδήποτε εσκεμμένη φθορά ή καταστροφή στο χώρο του γηπέδου και των αποδυτηρίων επιβαρύνουν τον αθλητή ή τον αρχηγό της κάθε ομάδας.

Ο πρόεδρος της Αθλητικής Ακαδημίας Ρόδου
Σταυριανάκης Γεώργιος
Ο πρόεδρος του συλλόγου Jump Shoot Ρόδου
Ξυπολιάς Ιωάννης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments