Αρχική Εκτός συνόρων Τίτλοι τέλους για Vinales – Yamaha

Τίτλοι τέλους για Vinales – Yamaha

0
Πηγή φωτογραφίας: marca.com
Dodekanisos

Η Yamaha με επίσημη ανακοίνωσή της ενημέρωσε πως ο Maverick Viñales θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν. 

Ήταν επιθυμία του Viñales να φύγει

Maverick Viñales και Yamaha έχουν συμβόλαιο μέχρι το 2022. Ωστόσο μετά από αίτημα του Ισπανού, οι δύο πλευρές συμφώνησαν κοινή συναινέσει να τερματίσουν νωρίτερα το διετές συμβόλαιό τους. 

«Το γυαλί έσπασε» στη σχέση τους

Η Yamaha είχε υπογράψει τον Maverick Viñales το 2017 ως αντικαταστάτη του Jorge Lorenzo. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας motograndprix.gr «το γυαλί ράγισε» στη σχέση των δύο πλευρών. 

Επόμενος προορισμός η Aprilia 

To μέλλον του 26χρονου στο MotoGP σχετίζεται με μία μετακίνηση στην Aprilia στο τέλος του 2021 όταν και θα τερματιστεί το συμβόλαιό του με την Yamaha. Στο ενδεχόμενο που αυτό συμβεί θα αποτελέσει δίδυμο Aleix Espargaró. 

«Πλήρη υποστήριξη για να τελειώσει η χρονιά όσο καλύτερα γίνεται»

«Με λύπη θα πούμε αντίο στον Maverick Viñales στο τέλος της σεζόν», δήλωσε ο επικεφαλής της Yamaha, Lin Jarvis. «Είμαστε στην μέση της πέμπτης χρονιάς μαζί και μέσα σε αυτά τα χρόνια πετύχαμε πολλά καλά και έπρεπε να διαχειριστούμε και αρκετά άσχημα. Μετά τον αγώνα της Γερμανίας, που ήταν το δυσκολότερο Σαββατοκύριακο της συνεργασίας μας, συζητήσαμε πολλά θέματα στο Assen και αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλύτερα και για τις δύο πλευρές, να συνεχίσουμε ξεχωριστά τους δρόμους μας. Ως Yamaha, θα προσπαθήσουμε τα μέγιστα, όπως πάντα κάνουμε, για να δώσουμε την πλήρη υποστήριξή μας στον Maverick ώστε να τελειώσουμε την σεζόν όσο καλύτερα γίνεται».

«Είμαι πλήρως αφοσιωμένος»

Από πλευράς του, ο Maverick Viñales ανέφερε: “Αυτή η συνεργασία ήταν πολύ σημαντική για εμένα τα τελευταία πέντε χρόνια και ήταν δύσκολη απόφαση να την τερματίσουμε. Σε αυτά τα χρόνια μαζί, βιώσαμε και μεγάλα επιτεύγματα και μεγάλες δυσκολίες. Ωστόσο τα συναισθήματα είναι αμοιβαίος σεβασμός και εκτίμηση. Είμαι πλήρως αφοσιωμένος και θα παλέψω για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα μέχρι το τέλος της σεζόν». 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΣΧΟΒΟΣ

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments