Αρχική Αθλητικά νέα Τίτλοι τέλους για Jordi Bertomeu και EuroLeague!

Τίτλοι τέλους για Jordi Bertomeu και EuroLeague!

0
euroleague.net
Dodekanisos

Έφτασε η ώρα της μεγάλης αλλαγής στην EuroLeague. Οι μέτοχοι αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευση την απομάκρυνση του Jordi Bertomeu στο τέλος της φετινής σεζόν.

Ο «κύβος ερρίφθη»! Με απόφαση που έλαβαν οι ομάδες – μέτοχοι την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, ο Jordi Bertomeu πρόκειται να ολοκληρώσει την θητεία του ως πρόεδρος και CEO της EuroLeague Basketball. Τίτλοι τέλους το καλοκαίρι του 2022, έπειτα από 21 συναπτά έτη για τον Ισπανό Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της EuroLeague. Η συνεδρίαση στη Βαρκελώνη, διεξήχθη μέσα σε ενωτικό κλίμα. Όλοι οι σύλλογοι – μέτοχοι, ειδικότερα οι 13 με εγγυημένα συμβόλαια συμφώνησαν ότι χρειάζονται αλλαγές. Μεταξύ αυτών και οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός

Η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα πως ο Jordi Bertomeu τις δύο αυτές δεκαετίες έδωσε ότι είχε να δώσει. Ουσιαστικά του καταλογίζεται πως η EuroLeague παραμένει στάσιμη τα τελευταία χρόνια. Καταρχάς, επί προεδρίας του δεν έχουν υπάρξει σημάδια εξέλιξης και βελτίωσης. Ενώ μεγάλο «αγκάθι» παραμένει η διαρκής οικονομική «αιμορραγία» των συλλόγων. Καθώς και ο καταμερισμός των εσόδων. Παράλληλα η μη έλευση πόρων που να συνεπάγονται του μεγέθους και της δυναμικής του προϊόντος, αλλά κι η κόντρα με τη FIBA, που έχει ως επακόλουθο την παρουσία τεσσάρων ζημιογόνων ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση απομάκρυνσής του.

Ουσιαστικά, οι σύλλογοι – μέτοχοι έκριναν πως έφτασε η στιγμή για ένα καινούργιο μοντέλο διοίκησης που θα ευνοήσει όχι μόνο τη EuroLeague, αλλά και το ευρωπαϊκό μπάσκετ στο σύνολό του.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments