Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ Της πάει το κύπελλο!

Της πάει το κύπελλο!

0
10
Dodekanisos

Του Φώτη Αντωνά

Με νίκη ξεκίνησε η γυναικεία ομάδα της Τελχινίδας τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο Ελλάδος. Σε αγώνα που διεξήχθη σήμερα στο Βενετόκλειο κλειστό γυμναστήριο επικράτησε με 3 – 0 σετ του Φοίνικα Σύρου. Οι θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο παρακολούθησαν έναν αρκετά συναρπαστικό αγώνα, με αρκετές διακυμάνσεις στο σκορ, παρά το τελικό 3 – 0.
1ο σετ
Ο Φοίνικας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, αλλά η Τελχινίδα δεν άφησε τη διαφορά να ξεφύγει. Μπόρεσε ακόμη και να πάρει διαφορά δύο πόντων (6-4). Με αυτό το ρυθμό συνεχίστηκε το πρώτο σετ με την ομάδα της Ρόδου να φθάνει και στο +3 (12-9). Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική. Κάνοντας πολλά λάθη στην άμυνα ο Φοίνικας έμεινε πίσω στο σκορ ακόμα και με 7 πόντους (20-13). Εύκολη υπόθεση ήταν το τέλος του 1ο σετ με την Τελχινίδα να κάνει το 25-16.
2ο σετ
Το ίδιο ξεκίνημα με το 1ο σετ είχε και το 2ο. Η Τελχινίδα βρέθηκε πίσω στο σκορ, κρατώντας όμως τη διαφορά στο -2 με -3. Στα μισά του σετ οι φιλοξενούμενες παίζοντας πολύ καλά σε άμυνα και επίθεση, με την αρχηγό τους Ευαγγελία Καμπαξή να ξεχωρίζει, κατάφεραν να φθάσουν στο +5 (10-15). Η αντεπίθεση της ομάδας της Ρόδου ξεκίνησε στο 12-17. Έχοντας ένα σερί 5-0 έφεραν το σετ στα ίσια (17-17) με την πολύ δυνατή Ελένη Μητροπούλου να ξεχωρίζει. Πόντο πόντο πήγαινε η συνέχεια του 2ου σετ με τις φιλοξενούμενες να είναι συνέχεια μπροστά στο σκορ μέχρι το 19-19. Με πολύ καλό μπλοκ η Τελχινίδα κατάφερε σε αυτό το σημείο να προηγηθεί (20-19) και με δυνατό καρφί της Αγλαίας Σκορδά έγινε το 22-20. Θέμα χρόνου ήτανε η κατάκτηση και του 2ου σετ από την ομάδα των Τσιντομηνά – Τσιμισίρη. Σκορ 2ου σετ 25-20.
3ο σετ
Μονόλογος για τις γηπεδούχες ήταν η αρχή του 3ου σετ (5-1). Η συνέχεια όμως δεν ήταν η ίδια. Ο Αντώνης Βουρδέρης κάλεσε τάιμ άουτ και εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση για τις φιλοξενούμενες. Παίζοντας πολύ καλά στην επίθεση έφεραν το σετ στα ίσια (6-6). Αλλά αυτό δεν αρκούσε. Με την Μαρία Βλαμάκη να παίρνει δύο συνεχόμενους άσους το σετ έφθασε στο 9-6 και στη συνέχεια 11-6. Οι ομάδα του Φοίνικα όμως ήταν και πάλι εκεί, με την αρχηγό τους Ευαγγελία Καμπαξή για άλλη μία φορά να ξεχωρίζει, ισοφάρισαν σε 11-11. Αυτή όμως ήταν και η τελευταία αντεπίθεση για τις φιλοξενούμενες. Λίγο το πάρα πολύ καλό σερβίς της Ελένης Μητροπούλου, λίγο ότι οι Συριανές έστελναν τη μπάλα στο φιλέ στις επιθέσεις τους και κάνοντας επίσης πολλά λάθη στην άμυνα, η Τελχινίδα ξέφυγε αρκετά στο σκορ γράφοντας το 21-11. Θέμα χρόνου ήταν λοιπόν να έρθει η νίκη για την Τελχινίδα με το τελικό 25-14.
Ρ.Σ.Φ.Π. Τελχινίς: Κώτη Α., Βλαμάκη Μ., Μαθιουδάκη Χ., Μπαλή Β., Σκορδά Α., Λαγάκη Γ.,
Δαουτοπούλου Κ., Τζανακάκη Α., Γιαννέλη Σ., Βρατσάλη Μ., Μητροπούλου Ε., Μαθιουδάκη Μ.
Α.Ο. Φοίνικας: Φυλλίδη-Ψύλλη Μ., Στρατή Β., Δελασούδα Μ., Τσαπαλά Ε., Καμπαξή Ε., Μουστάκα Α., Βασιλάκου Μ., Σταθοπούλου Μ., Αργυριάδου Μ., Νομικού Μ., Ρούσσου Ε., Κοσιάντου Ε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ VIDEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments