Αρχική Videos “Την ευθύνη για τα δεινά στην Ευρώπη έχουν αυτοί που αποφάσισαν κυρώσεις”

“Την ευθύνη για τα δεινά στην Ευρώπη έχουν αυτοί που αποφάσισαν κυρώσεις”

0

«Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν λειτουργούν και στην πραγματικότητα βλάπτουν τον Γαλλικό λαό», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στο BFMTV η αρχηγός της δεξιάς κοινοβουλευτικής ομάδας Μαρίν Λε πέν. Η ίδια υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «οι περιορισμοί που τέθηκαν στη Ρωσία έχουν αποδειχθεί αντιπαραγωγικοί, βοηθώντας τη Μόσχα να αυξήσει τα πετρελαϊκά της έσοδα. Την ευθύνη για τα δεινά των Ευρωπαίων έχουν εκείνοι που αποφάσισαν να επιβάλουν μέτρα κατά της Ρωσίας».

Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «η Γαλλία θα πρέπει να προετοιμαστεί για έναν σκληρό χειμώνα ως αποτέλεσμα των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας. Ο επόμενος μάλιστα χειμώνας θα είναι ακόμα χειρότερος», τόνισε.
Η Λε πέν έχει κρατήσει μια έντονη επικριτική στάση για την πολιτική της Γαλλίας απέναντι στην Ουκρανική κρίση, χαρακτηρίζοντας της ως ένα μεγάλο «γεωπολιτικό λάθος». Δεν παρέλειψε να εξαπολύσει έντονα πυρά και προς αυτούς που στηρίζουν την λεγόμενη «πράσινη ατζέντα», λέγοντας πως «είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι για την εξάρτηση της ΕΕ από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα».

Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής της γαλλικής ρυθμιστικής αρχής ενέργειας CRE προειδοποίησε ότι τα ιδιωτικά νοικοκυριά θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν διακοπές ρεύματος αυτόν τον χειμώνα σε περίπτωση σοβαρών παγετών. Η χώρα ενδέχεται να μην παράγει αρκετή πυρηνική ενέργεια τους επόμενους μήνες, καθώς οι μισές εγκαταστάσεις της είναι εκτός σύνδεσης, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments