Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα “Τιμάμε την παγκόσμια ημέρα αθλητισμού”

“Τιμάμε την παγκόσμια ημέρα αθλητισμού”

0
drakos stefanos
Dodekanisos

Από τον Δημοτικό σύμβουλο Ρόδου κ. Στέφανο Δράκο, πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες. Σήμερα, συμπληρώνονται 120 χρόνια από την αναβίωση των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, του μεγαλύτερου και σπουδαιότερου αθλητικού γεγονότος στην παγκόσμια ιστορία. Σήμερα η Ελλάδα, γιορτάζει για τον αθλητισμό και την προαγωγή της ευγενούς άμιλλας.

Σήμερα όμως, γιορτάζουν και οι πολίτες όλου του κόσμου, αφού τιμούν μαζί με την Ελλάδα, στη μνήμη αυτού του γεγονότος, την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού. Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού, για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, καθιερώθηκε να εορτάζεται κάθε 6η Απριλίου, στη μνήμη της αναβίωσης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, που είχαν διεξαχθεί στην Αθήνα το 1896.

Διπλή τιμή για την Ελλάδα σήμερα, αφού με ομόφωνο ψήφισμά του η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αναγνώρισε την προσφορά των Ολυμπιακών Αγώνων της Ελλάδας και αποδέχθηκε την πρόταση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της χώρας μας, αποφασίζοντας να αναγνωρίζει την καθοριστική της συμβολή στην προαγωγή του αθλητισμού.

Στα Δωδεκάνησα, έζησαν και διέπρεψαν χρυσοί αθλητές. Στην αρχαία Ελλάδα, ξεπέρασαν τους δεκαεπτά (17). Λαμπρό παράδειγμα ο Ολυμπιονίκης Διαγόρας ή αλλιώς Διαγόρας ο Ρόδιος, που φώτισε περαιτέρω με την προσφορά του στον αθλητισμό, το νησί του ήλιου και των ιπποτών. 

Δωδεκανήσιοι και Ρόδιοι, προήγαγαν και προάγουν τον αθλητισμό της ευγενούς άμιλλας, την ανάπτυξη και την ειρήνη. Τιμούν σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο τα νησιά μας και την Ελλάδα, ανιδιοτελώς. Λαμβάνουν μόνο ως ελάχιστο φόρο τιμής, ηθική βράβευση. Ο αθλητισμός, πρέπει να στηρίζετε από όλους, στο βαθμό που ο καθένας εξ’ ημών μπορεί, αλλά και του αναλογεί, διότι ο αθλητισμός, προάγει τη σωματική καλλιέργεια, τη συλλογικότητα, την ομαδικότητα και το ευ αγωνίζεσθαι.

Η ηθική βράβευση όλων όσων συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις, είναι ίσως η ελάχιστη αναγνώριση των προσπαθειών τους, για την προάσπιση του ευ αγωνίζεσθαι και την ανάπτυξη του αθλητισμού. Αθλητές, διαχρονικά, διακρίθηκαν και τίμησαν τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Άνθρωποι της ποδηλασίας, της ιστιοπλοΐας, των σκαφών, του μπάσκετ, του ποδοσφαίρου, του βόλεϊ, του στίβου κ.α. Σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια, για όσα έκαναν για τον τόπο τους και για όσα ακόμη μπορούν να προσφέρουν”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments