Αρχική Videos “Τι υποσχέθηκε; Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε”

“Τι υποσχέθηκε; Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε”

0

Ολοένα και περισσότεροι αξιωματούχοι, ζητούν τώρα διαφάνεια σχετικά με τη μεγαλύτερη σύμβαση που έχει κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Είναι ένα θέμα στο οποίο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ursula von der Leyen ανέλαβε προσωπικό ρόλο στη διαπραγμάτευση, σύμφωνα με τα όσα γράφει σε ρεπορτάζ του το Politico.

«Τι υποσχέθηκε; Θα θέλαμε πραγματικά να μάθουμε», δήλωσε ο Pierre Cartuyvels, αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος για το Βέλγιο, κατά τη διάρκεια συνάντησης αξιωματούχων υγείας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, σχετικά με τη σύμβαση πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ με την BioNTech/Pfizer.

Ήταν κάτι που επεσήμανε και ο Ιρλανδός Υπουργός Υγείας Stephen Donnelly, ο οποίος είπε ότι η έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τα συμβόλαια θα μπορούσε να δώσει «καύσιμο για παραποιήσεις», ακόμη και αν το αποτέλεσμα είναι «αποδεδειγμένα συνετό και δικαιολογημένο».

Η εν λόγω συμφωνία, για έως και 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου BioNTech/Pfizer, έχει ήδη τεθεί υπό έντονο έλεγχο. Νωρίτερα αυτό το έτος, μια έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου σημείωσε την άρνηση της Επιτροπής να δημοσιοποιήσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με τον ρόλο της von der Leyen στις διαπραγματεύσεις της . Τον Απρίλιο του 2021, οι New York Times  ανέφεραν  ότι ο επικεφαλής της Επιτροπής αντάλλαξε γραπτά μηνύματα με τον Albert Bourla, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, πριν από τη συμφωνία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments