Αρχική Videos “Τι θα είμαστε τελικά; Αμερικανοί σκλάβοι;”

“Τι θα είμαστε τελικά; Αμερικανοί σκλάβοι;”

0

O Κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς έκανε δηλώσεις με τις οποίες επέκρινε την πολιτική που ακολουθεί η Δύση επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία. Ο Μιλάνοβιτς συμμετείχε στους εορτασμούς της 31ης επετείου από τη διεθνή αναγνώριση της Δημοκρατίας της Κροατίας μετά τον σερβο-κροατικό εμφύλιο πόλεμο στο Βούκοβαρ.

«Το σχέδιό μας δεν μπορεί να είναι κυρώσεις κατά της Ρωσίας και του Πούτιν. Αυτό είναι ανοησία. Δεν θα πετύχουμε τίποτα. Ακόμη και ο Μιλόσεβιτς δεν έσπασε με κυρώσεις», είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά και πρόσθεσε και τα εξής:
«Η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ διεξάγουν πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ θα πήγαιναν από τον ένα πόλεμο στον άλλο, η μετάβασή τους δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον της χώρας. Τι θα είμαστε; Αμερικανοί σκλάβοι;».

Αναφέρθηκε επίσης στη συνέντευξη που παραχώρησε σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, στην οποία σχολίασε την εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών στην Κροατία. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Φτύνουν τους Κροάτες εκπροσώπους και τους Κροάτες πολίτες στα γαλλικά ΜΜΕ», ενώ απευθυνόμενος στον πωθυπουργό είπε: Ποτέ μην προσβάλλετε τους δημοκρατικούς εκπροσώπους των πολιτών σας και τους πολίτες σας στα ξένα μέσα ενημέρωσης! Αυτό είναι το ελάχιστο της εθιμοτυπίας».

Το σχέδιο εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτών στην Κροατία απέτυχε να κερδίσει την απαραίτητη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στο Ζάγκρεμπ στα μέσα Δεκεμβρίου . Ο Πρωθυπουργός Πλένκοβιτς, ο οποίος υποστήριξε το σχέδιο και κατά τα άλλα ακολουθεί μια φιλοουκρανική πολιτική, προσέφυγε στη συνέχεια στα δικαστήρια.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments