Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Τι στρώμα να διαλέξω για τη μέση

Τι στρώμα να διαλέξω για τη μέση

0

Ο ύπνος είναι η στιγμή που το σώμα ξεκουράζεται και ανακάμπτει από τις επιβαρύνσεις της ημέρας. Δυστυχώς, οι πόνοι στη μέση και την πλάτη απασχολούν πολλούς ανθρώπους και μπορεί να δυσκολέψουν την καθημερινότητά τους αλλά και να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα του ύπνου τους. Ένα κατάλληλο στρώμα όμως θα επιτρέψει στο σώμα να ανακάμψει και να ανακουφίσει από τους πόνους. Ποιο στρώμα πρέπει να επιλέξει όμως κάποιος που ταλαιπωρείται με πόνους στη μέση, στην πλάτη ή στον αυχένα; Τα καλύτερα στρώματα ύπνου για πόνους στη μέση είναι αυτά που βοηθούν στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, ξεκουράζουν το σώμα και προσφέρουν ανακούφιση από τον πόνο τόσο την ώρα που κοιμάστε αλλά και όταν ξυπνήσετε. Πιο συγκεκριμένα, αν έχετε πόνους στη μέση ή σε άλλο σημείο της σπονδυλικής στήλης όπως ο αυχένας, ενδείκνυται ένα στρώμα μεσαίας σκληρότητας, που θα παρέχει τη σωστή αναλογία άνεσης και σωστής υποστήριξης.

Επίσης θα πρέπει να αναζητήσετε ένα στρώμα που να υποστηρίζει τη φυσική καμπύλη και την ομοιόμορφη ευθυγράμμιση της σπονδυλικής σας στήλης όταν ξαπλώνετε είτε ανάσκελα είτε στο πλάι. Κάτι τέτοιο θα ανακουφίσει τους πόνους στην πλάτη και θα βοηθήσει στη διασφάλιση ενός βαθύτερου, πιο ποιοτικού ύπνου. Τα βαρύτερα άτομα χρειάζονται γενικά πιο σταθερή υποστήριξη, ενώ τα ελαφρύτερα άτομα μπορούν να βολευτούν και με πιο μαλακά στρώματα. Κάτι που επίσης θα πρέπει να προσέξετε είναι αν κοιμάστε μαζί με το σύντροφο σας, να επιλέξετε ένα στρώμα που να μπορείτε να γυρίζετε και να κινείστε κατά τη διάρκεια του ύπνου χωρίς να ενοχλείτε ο ένας τον άλλον.

Ένας γενικός κανόνας είναι ότι ο αφρός μνήμης και τα υβριδικά στρώματα περιέχουν αφρό που αγκαλιάζει το σώμα σας καθώς κοιμάστε, επομένως είναι πιθανό να παρέχουν μια πιο απαλή αίσθηση, που θυμίζει κουκούλι. Ωστόσο και τα στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια μπορεί να βολεύουν περισσότερο κάποια άτομα με πόνους στη σπονδυλική στήλη, προσφέροντας καλή κατανομή βάρους και λίγο πιο σφιχτή αίσθηση. Τα υβριδικά στρώματα αποτελούν έναν συνδυασμό ελατηρίων και αφρού, παρέχοντας μία ιδανική αίσθηση και ανακούφιση από τους πόνους στη μέση.
Υβριδικό στρώμα Platinum


Μία εξαιρετική επιλογή αποτελεί το Υβριδικό στρώμα Platinum Hybrid 33cm το οποίο συνδυάζει απόλυτα την απαλότητα και τη βελούδινη υφή με τη σταθερότητα στη στήριξη της σπονδυλικής στήλης. Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή ανάμεσα σε άτομα με πόνους στην πλάτη και είναι κατάλληλο ακόμα και για άτομα με μεγάλο βάρος. Τα ανεξάρτητα ελατήρια 7 ζωνών που διαθέτει σε συνδυασμό με τα ενισχυμένα αφρώδη υλικά όπως foam και latex clima καθώς και το ενσωματωμένο ανώστρωμα Platinum Hybrid παρέχουν  άψογη ανατομική συμπεριφορά για καλύτερη προσαρμογή και υποστήριξη που προσαρμόζεται προοδευτικά στις καμπύλες του κάθε σώματος. Πρόκειται για ένα στρώμα με σωστή και στιβαρή υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης που εξασφαλίζει μοναδική αίσθηση αναζωογόνησης και χαλάρωσης των μυών.

Ανατομικό στρώμα Conform Memory Foam Plush
Μία πολύ καλή επιλογή που είναι κατάλληλη τόσο για πολύ ελαφριά άτομα όσο και για βαριά ενώ παράλληλα προσφέρει σταθερότητα και σε άτομα που έχουν μεγάλη απόκλιση στο βάρος, είναι το ανατομικό στρώμα ύπνου Comfort Memory Foam Plush. Διαθέτοντας 8 πόντους memory foam στην τελική του επιφάνεια έχει τη δυνατότητα να αγκαλιάζει και να προσαρμόζεται σε κάθε σώμα. Ακόμη, τα ενισχυμένα αφρώδη υλικά που διαθέτει σε συνδυασμό με τα καινοτόμα υλικά Visco Elastic Purple Memory Foam γρήγορης επαναφοράς και το Elastic Memory Foam αργής επαναφοράς μπορεί και ανιχνεύει τη θερμότητα του σώματος, εξασφαλίζοντας μοναδική αίσθηση αναζωογόνησης και χαλάρωσης των μυών.

Υβριδικό στρώμα Brilliant
Ιδανικό για πόνους στον αυχένα και για όσους έχουν διάφορους πόνους ή προβλήματα είναι επίσης το υβριδικό στρώμα Brilliant Hybrid. Το συγκεκριμένο στρώμα συνδυάζει διάφορες τεχνολογίες όπως το καινοτόμο υλικό elastic memory foam αργής επαναφοράς που υπάρχει στο ενσωματωμένο ανώστρωμα, τα Ανεξάρτητα Ελατήρια 7 Ζωνών και τα ενισχυμένα αφρώδη υλικά. Ενσωματώνοντας αυτά τα χαρακτηριστικά σε ένα στρώμα, προσφέρει σταθερή στήριξη στη μέση, στη σπονδυλική στήλη και στον αυχένα ενώ παράλληλα αγκαλιάζει το σώμα. Έτσι είναι σε θέση να παρέχει ομοιόμορφη στήριξη στο σώμα ενά παράλληλα παραμένει μαλακό στην αίσθηση. Το υβριδικό στρώμα Brilliant Hybrid είναι κατάλληλο για μεσαίο έως βαρύ σωματότυπο.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments