Τι ρόλο παίζει η Λεπέν; Αλλάζει στάση σε αυτά που πρέσβευε;

0
Dodekanisos

Για αλλαγή στη στάση της Λεπέν αναφορικά με τις θέσεις της για τη Ρωσία και το ΝΑΤΟ κάνει λόγο η Αμερικανική έκδοση του Politico. Το δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ορισμένες προτάσεις για την αμυντική πολιτική αφαιρέθηκαν από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος που ηγείται η Μαρίν Λεπέν.

Οι διαγραμμένες προτάσεις δημοσιεύτηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν το 2022. Στο μανιφέστο του, η Εθνική Συσπείρωση υποστήριζε την αποστασιοποίηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνοντας ότι η Ουάσιγκτον δεν συμπεριφέρεται πάντα ως σύμμαχος της Γαλλίας. Επιπλέον πρότεινε να επιτευχθεί μια συμμαχία με τη Ρωσία σε θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ενώ επέμεινε ότι η Γαλλία πρέπει να εγκαταλείψει την ενιαία στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ και να σταματήσει τη στρατιωτική συνεργασία με τη Γερμανία.

Ωστόσο, στο πρόγραμμα της αφιερωμένο στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, η Μαρίν Λεπέν εγκατέλειψε τις προτάσεις της, κατηγορώντας τη Ρωσική Ομοσπονδία για παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, απλά φοβόταν ότι η υπερβολική συμπάθειά της για τη Μόσχα θα τρόμαζε τους Γάλλους ψηφοφόρους και αποφάσισε να αλλάξει στάση.

Το Εθνικό Ράλι έχει επίσης υποχωρήσει από ορισμένες από τις πιο δαπανηρές οικονομικές του προτάσεις τις τελευταίες ημέρες, καθώς η προοπτική μιας ακροδεξιάς εξαγοράς τρομάζει τις αγορές, αναφέρει το Politico.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments