Αρχική Videos Τι πραγματικά συμβαίνει με τους αμάχους στην Ουκρανία;

Τι πραγματικά συμβαίνει με τους αμάχους στην Ουκρανία;

0

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη την προσπάθεια απομάκρυνσης των Ουκρανών αμάχων από τα πεδία της μάχης. Και δυστυχώς σε αρκετές των περιπτώσεων οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι κλείνουν με αποτέλεσμα να την πληρώνουν αθώοι. Ποιος όμως ευθύνεται για το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι άμαχοι δεν μπορούν να απομακρυνθούν με ασφάλεια;

Στο θέμα αυτό απ’ ότι φαίνεται οι απόψεις διίστανται. Οι Ουκρανοί τονίζουν πως την ευθύνη την έχουν οι Ρώσοι και μάλιστα έστειλαν μήνυμα προς την παγκόσμια κοινότητα προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος εξαιτίας του οποίου χάνουν τη ζωή τους καθημερινά δεκάδες παιδιά. Από τη δική της πλευρά η Ρωσία λέει άλλα. Με δηλώσεις του ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες στη Λευκορωσία, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Είχαμε έτοιμα 400 μεγάλα λεωφορεία που έμειναν άδεια γιατί κανείς δεν ήρθε. Επομένως ο μόνος τρόπος να το εξηγήσω είναι ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας δεν έχει έλεγχο των ενόπλων δυνάμεών της στις περικυκλωμένες πόλεις και σε απομακρυσμένες περιοχές. Δεν μπορώ να βρω άλλη εξήγηση. Ο ουκρανικός στρατός δεν αφήνει τους ανθρώπους να φύγουν από τις πόλεις και τους κρατάει ως ανθρώπινες ασπίδες. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν ακολουθούν τις εντολές του Κιέβου».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments