Αρχική Επικαιρότητα Τι ισχύει με την επιστροφή στα σχολεία

Τι ισχύει με την επιστροφή στα σχολεία

0
Dodekanisos

Μία ημέρα έμεινε για το άνοιγμα των σχολείων, που θα υποδεχθούν εκ νέου αύριο μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικούς, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές, όπως στα Πανεπιστήμια και τα ΙΕΚ, παραμένουν ως έχουν. Ενώ αναμένεται εγκύκλιος του υπουργείου για τους τρόπους διεξαγωγής της εξεταστικής περιόδου.

Οι τρεις σημαντικότερες αλλαγές 

  • Προβλέπεται ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων. Δηλαδή θα διενεργηθούν τρία δωρεάν self test την εβδομάδα που έρχεται αντί για δύο.
  • Τα δωρεάν δύο εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, πάλι δύο φορές την εβδομάδα έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή.
  • Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη όλο το τμήμα θα υποβάλλεται σε έλεγχο και όχι μόνο οι μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα διενεργούν δωρεάν τεστ κάθε μέρα για πέντε ημέρες. Ειδικότερα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα, άρα πέντε τεστ σε πέντε ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν σύνολο τρία self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες.

Τι ισχύει για τους εκπαιδευτικούς

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν και αυτοί πέντε τεστ σε πέντε ημέρες. Δύο rapid και ένα self test, επιπλέον των δύο rapid test που ήδη κάνουν την εβδομάδα. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τρίαα self test δωρεάν την εβδομάδα.

Με πληροφορίες από amna.gr και kathimerini.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments