Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Θωμίδης: «Είμασταν άτυχοι»

Θωμίδης: «Είμασταν άτυχοι»

0
kolossos_pagkos
Dodekanisos
Ο Βενέτης Θωμίδης, άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην τεχνική ηγεσία του ΒΑΠ Κολοσσού και επί σειρά ετών στέλεχος του προπονητικού τιμ των «θαλασσί», μίλησε στο kolossosbc.gr τόσο για την αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου με την Ε.Κ. Καβάλας όσο και για το προσεχές παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ: «Το παιχνίδι με την Καβάλα ήταν άτυχο για μας. Σίγουρα δεν ήμαστε αυτοί που έπρεπε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δικαιούμασταν τη νίκη στο τέλος. Θεωρώ ότι κάναμε τέτοια προσπάθεια ώστε να την αξίζουμε. Μικρολεπτομέρειες έκριναν το νικητή.
Η ομάδα έχει δει τα λάθη της στο συγκεκριμένο ματς και ήδη δουλεύει πολύ σκληρά για να τα διορθώσει και να δείξει μία διαφορετική εικόνα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Σαφέστατα, ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες όχι μόνο της Ελλάδας αλλά της Ευρώπης και στην έδρα του εμφανίζεται ακόμη πιο δυνατός. Θα προετοιμαστούμε σκληρά για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Πάντα από τέτοια ματς, μία ομάδα όπως εμείς μόνο να κερδίσει έχει. Νομίζω ότι μία καλή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ θα μας δώσει αυτοπεποίθηση και δύναμη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».
Το αρνητικό αποτέλεσμα στο Βενετόκλειο με αντίπαλο την Ε.Κ. Καβάλα «οπισθοχώρησε» τον ΒΑΠ Κολοσσό στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα ωστόσο ο Βενέτης Θωμίδης εξηγεί ότι η ομάδα δεν προχωρά στο πρωτάθλημα με στόχο συγκεκριμένο σύνολο βαθμών ή πλασάρισμα στην τελική κατάταξη. Η φιλοσοφία είναι διαφορετική όπως και ο ορισμός του τι είναι επιτυχία ή αποτυχία για τον ΒΑΠ Κολοσσό: «Έχουμε πει με τα παιδιά ότι θα κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και θα εστιάζουμε στο πώς θα δουλεύουμε καλύτερα για να αντιμετωπίσουμε τον εκάστοτε αντίπαλο. Ο απολογισμός μας θα γίνει στο τέλος της χρονιάς. Εκεί θα δούμε αν έχουμε πετύχει και τι ακριβώς έχουμε πετύχει.
Για μας επιτυχία θα είναι να κρατήσουμε ψηλά το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας μέχρι το τέλος, αυτό για το οποίο δεχόμαστε την αναγνώριση και τα συγχαρητήρια από κάθε αντίπαλο μετά από κάθε ματς, κι αντίστοιχα αποτυχία θα είναι να μην τελειώσει η ομάδα το πρωτάθλημα παίζοντας στο 100% των δυνατοτήτων της. Δεν μιλάμε ποτέ για θέσεις. Στο τέλος θα δούμε πού έχουμε φτάσει».
Όσον αφορά στο φετινό πρωτάθλημα της Α1, ο Βενέτης Θωμίδης σχολίασε: «Αν και έχει μεγαλώσει πολύ η ψαλίδα ανάμεσα στους δύο «μεγάλους» και τις υπόλοιπες ομάδες, αντίθετα έχει μικρύνει πολύ μεταξύ των υπόλοιπων δώδεκα! Γι’ αυτό και το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό φέτος, γι’ αυτό βλέπουμε τόσες νίκες φιλοξενούμενων και αποτελέσματα που θεωρούνται έκπληξη αλλά επί της ουσίας δεν είναι! Ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον άλλο και μέσα στην έδρα του και εκτός. Θεωρώ ότι όποιος βιαστεί να κάνει προβλέψεις, θα εκτεθεί! Όλα είναι ανοιχτά και για την τετράδα, και για την οχτάδα και για τις δύο ομάδες που θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία».
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments