Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Θλίβεται ο Στράντζαλης

Θλίβεται ο Στράντζαλης

0
strantzalis_pagkos
Dodekanisos
«Αν είχα την οικονομική δυνατότητα, θα μπορούσα να βοηθήσω τη Ρόδο. Δεν το συζητάω.» Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον πρώην προπονητή των «πρασίνων» Γιώργο Στράντζαλη, όταν κλήθηκε από την «δσπορ» να σχολιάσει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Είναι γνωστή άλλωστε η αγάπη του για την ομάδα του νησιού μας της οποίας ως γνωστών έχει δηλώσει «στρατιώτης». Από τον Πύργο όπου βρίσκεται τώρα το καλοκαίρι, μας είπε και τα ακόλουθα:

«Είχα σκεφθεί κάποια στιγμή να κάνω επιχείρηση στη Ρόδο εκτός ποδοσφαίρου. Πόσο μάλλον αν μου δινόταν η δυνατότητα να ασχοληθώ και ποδοσφαιρικά. Ακόμα και έναν φίλο επιχειρηματία να είχα θα τον έσπρωχνα να επενδύσει στην Ρόδο αν ήταν για να τη σώσει. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τον Πανηλειακό. Είναι δυο σύλλογοι που τους έχω μέσα στην καρδιά μου.»
Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και το γεγονός ότι η Ρόδος βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, μας είπε:
«Αξίζουν συγχαρητήρια στην διοικούσα επιτροπή για τις προσπάθειες που έκανε μήπως και μπορέσει να σώσει την ομάδα. Όμως οι ίδιοι αυτοί οι άνθρωποι γνώριζαν τις συνθήκες. Θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να έχουν εναλλακτικές λύσεις για να μπορέσουν να προστατέψουν την κίνηση αυτή αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς τους. Αλλιώς, δεν αναλαμβάνεις να κάνεις τίποτα. Αν το έκαναν μόνο και μόνο από αγάπη για την ομάδα αυτή, αυτό δεν φτάνει. Χρειάζονται και άλλα πράγματα, όπως είναι το οικονομικό. Διακρίνω μια προχειρότητα στην όλη υπόθεση. Η ομάδα μπορεί ακόμα και να μπει στην Β’ Εθνική Κατηγορία με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θα είναι λυπηρό να μην καταφέρει να συμμετάσχει;»
Ο πρώην τεχνικός των «ελαφιών» πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Το κρίσιμο ερώτημα είναι το πως έφθασε η ομάδα ως εδώ. Λυπάμαι πραγματικά, που αυτός ο ευλογημένος ο τόπος δεν έχει παράγοντες να διοικήσουν σωστά και οργανωμένα. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Δεν υπάρχουν Ροδίτες, επιφανείς επιχειρηματίες, να επενδύσουν σε αυτήν την ομάδα. Και αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει η γνώση και η πίστη. Βέβαια θα πρέπει να πούμε και το εξής. Ότι το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η ομάδα έμεινε καθαρή σε ότι έχει να κάνει με τα στημένα παιχνίδια. Θα μπορούσαμε να είχαμε μείνει τότε στην Β’ Εθνική αλλά το είχα δηλώσει από τότε. Ότι εμείς αγωνιζόμασταν και κάποιες ομάδες έπαιζαν φιλικά παιχνίδια. Αν η ομάδα έμενε τότε στην Β’ Εθνική, είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα ήταν τώρα εντελώς διαφορετικά.»

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου στις 31 Ιουλίου 2011

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments