Αρχική Επικαιρότητα Θεσσαλονίκη: Πελώριες ουρές για ένα γεύμα στη λέσχη του ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Πελώριες ουρές για ένα γεύμα στη λέσχη του ΑΠΘ

0
Stavros Panagiotidis / Facebook
Dodekanisos

Στην Θεσσαλονίκη, οι φοιτητές περιμένουν για ώρα έξω από τη λέσχη του ΑΠΘ για να παραλάβουν ένα γεύμα. Αυτό συμβαίνει λόγω εργασιών συντήρησης, με την λέσχη να λειτουργεί μόνο με take away από την έναρξη περίπου της πανδημίας.

Όπως μετέδωσε το «voria.gr», σχηματίσθηκε ουρά δεκάδων μέτρων έξω από τη φοιτητική Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι φοιτητές περίμεναν καρτερικά για να παραλάβουν το γεύμα τους. Με αποτέλεσμα η ουρά να πλησιάσει μέχρι και τη συμβολή της Εγνατίας με την 3η Σεπτεμβρίου.

Χθες (7/10), οι φοιτητές, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς με δια ζώσης διδασκαλία, περίμεναν έξω από τη λέσχη που λειτουργεί μόνο με take away από την έναρξη περίπου της πανδημίας, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2020.

Δείτε το βίντεο

Η αιτιολόγηση για τον συνωστισμό από τον Δημήτριο Κωβαίο

Η εξήγηση στο voria.gr από τον αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, κ. Δημήτριο Κωβαίο ήταν, πως οι ουρές που παρατηρήθηκαν από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα οφείλονται στη μαζική έλευση πρωτοετών φοιτητών. «Όπως είναι αναμενόμενο, για τον έλεγχο των εγγράφων των πρωτοετών απαιτείται περισσότερο χρόνος», ανέφερε. Για να προσθέσει ότι «τις Τρίτες και τις Πέμπτες το καλό φαγητό που σερβίρεται οδηγεί στην πιο μαζική προσέλευση».

Να σημειωθεί πως, όπως επισημαίνει ο κ. Κωβαίος, η λέσχη συνεχίζει να λειτουργεί με παραλαβή του φαγητού με τη μέθοδο take away καθώς, παρά την ΚΥΑ που επιτρέπει την είσοδο των φοιτητών στον χώρο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης στον χώρο.

Η «έκρηξη» του Σταύρου Παναγιωτίδη

«Αυτή είναι η φοβερή προετοιμασία που έκανε ο πρύτανης του ΑΠΘ και το υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα του Ιδρύματος. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του μεγαλύτερου πανεπιστημίου των Βαλκανίων περιμένουν για πάρα πολλή ώρα σε αυτήν την τεράστια ουρά. Για να φάνε στη Λέσχη. Σε λίγες μέρες που ο καιρός θα κρυώσει τι θα γίνεται; Για αυτό το πράγμα θα απολογηθεί κάποιος; Ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί; Έχει μείνει κάποιος που να ντρέπεται λίγο;

Ποιος από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για αυτό το αίσχος θα άφηνε ποτέ το δικό του παιδί να σταθεί μία ώρα στην ουρά, μέσα στο κρύο για να φάει ένα πιάτο φαγητό;».  Αυτά σχολίασε χαρακτηριστικά ο διδάκτορας Ιστορίας Σταύρος Παναγιωτίδης με ανάρτησή του στο Facebook.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments