Αρχική Επικαιρότητα Θεσσαλονίκη: Κλειστό το ΚΕΠ Ευόσμου λόγω έξωσης!

Θεσσαλονίκη: Κλειστό το ΚΕΠ Ευόσμου λόγω έξωσης!

0
Dodekanisos

Κλειστό είναι από χθες είναι το κεντρικό ΚΕΠ του Ευόσμου. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου προχώρησε σε έξωση λόγω… απλήρωτων ενοικίων! 

Κλειστό βρήκαν το ΚΕΠ Ευόσμου όσοι πολίτες θέλησαν να εξυπηρετηθούν την Τρίτη (12/10). Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, χθες το πρωί δικαστικός επιμελητής πήγε στο χώρο και ζήτησε από τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν. Στη συνέχεια άλλαξε τις κλειδαριές. Την ίδια στιγμή 10 – 15 πολίτες που περίμεναν να εξυπηρετηθούν παρακολουθούσαν έκπληκτοι το τι συνέβαινε.

Τι πραγματικά συνέβη με το ακίνητο

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είχε παραχωρηθεί το 2007. Μετά από 12 χρόνια, όπως ορίζουν οι νόμοι, έπρεπε να γίνει πλειστηριασμός. Μόνος υποψήφιος ανάδοχος είχε εμφανιστεί ο σημερινός ιδιοκτήτης του ακινήτου, κάνοντας συγκεκριμένη προσφορά για το μίσθωμα. Την οποία αρχικά ο δήμος είχε αποδεχτεί. Έπειτα, όμως, ο πλειστηριασμός κατέληξε άγονος. Ωστόσο ο δήμος συνέχιζε να χρησιμοποιεί το ακίνητο, χωρίς κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό, καταβάλλοντας μέχρι το 2020 μισθώματα – με χαμηλότερο ποσό από ότι ζήτησε ο ιδιοκτήτης – στο Παρακαταθηκών και Δανείων. Χωρίς όμως ο ιδιοκτήτης να τα δέχεται.

Οι πληροφορίες του MEGA αναφέρουν ότι μέσα στο 2021 δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ενοίκιο. Ο ιδιοκτήτης προχώρησε σε αγωγή εξώσεως σε βάρος του Δήμου, την οποία κέρδισε.

Νέα στέγη για το ΚΕΠ Ευόσμου

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η «Voria.gr», ένα νέο κτήριο θα στεγαστεί μετά από δύο μήνες το ΚΕΠ Ευόσμου. 

Ειδικότερα, το νέο κτήριο θα βρίσκεται στην παλιά Πολεοδομία Ευόσμου και θα είναι δημοτικό, προκειμένου να αποφευχθούν τα περαιτέρω έξοδα. Το ΚΕΠ σήμερα στεγάζεται επί της οδού Ολυμπιάδος. Η απόφαση έχει εγκριθεί και από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο οποίο υπάγονται και τα ΚΕΠ.

Δείτε το βίντεο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments