Αρχική Videos Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών για τις ουρές στη λέσχη του ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών για τις ουρές στη λέσχη του ΑΠΘ

0
Dodekanisos

Διαμαρτυρία μπροστά στη λέσχη του ΑΠΘ πραγματοποίησαν φοιτητές το μεσημέρι της Παρασκευής. Αφορμή για την κινητοποίηση των φοιτητών αποτέλεσαν οι ουρές-ντροπής που παρατηρούνται έξω από τη λέσχη του ΑΠΘ «για ένα πιάτο φαΐ». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν κάνοντας λόγο πως πρόκειται για «εικόνες ντροπής».

Για «άθλιες συνθήκες συνωστισμού» έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο φοιτητής του Φυσικού του ΑΠΘ, Γιώργος Βάρδας. Παράλληλα, σημείωσε πως οι φοιτητές αναγκάζονται να περιμένουν σε ουρές για το φαγητό τους ακόμη και όταν βρέχει.

thestival.gr

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στην ιστοσελίδα thestival.gr, «η λέσχη του ΑΠΘ άνοιξε με τους χειρότερους δυνατούς όρους». Τόνισε πως οι ουρές είναι μεγάλες και η αναμονή σε αρκετές περιπτώσεις πολύωρη. Ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που δίνεται ελλιπές φαγητό στους φοιτητές.

Επιπλέον, ο Γιώργος Βάρδας απέδωσε τις ουρές στον μικρό αριθμό των εργαζομένων στη λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Καθώς και στο ότι δεν λειτουργούν όλες οι διανομές, προκειμένου να μπορούν οι φοιτητές να πάρουν το φαγητό τους με τη μέθοδο του take away. Οι φοιτητές ζητούν να λειτουργήσει κανονικά η λέσχη του ΑΠΘ με καθήμενους, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού ώστε να λειτουργούν όλες οι διανομές αλλά και να επαναλειτουργήσει η άνω λέσχη, έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Τέλος, έκαναν έκκληση για επαρκή μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού σε όλους τους χώρους του πανεπιστημίου. Αλλά και για την διενέργεια δωρεάν rapid tests και την δωρεάν διάθεση μασκών και αντισηπτικών στους φοιτητές.

Δείτε το βίντεο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments