Αρχική Videos “Θεμελιωδώς εσφαλμένες οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας!”

“Θεμελιωδώς εσφαλμένες οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας!”

0

Ο πρόεδρος της Ουγγρικής Εθνοσυνέλευσης László Kövér καταδίκασε τις οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας ως «θεμελιωδώς εσφαλμένες» και προέβλεψε οικονομικά επισφαλείς συνθήκες στα κράτη μέλη της ΕΕ ως αποτέλεσμα.

Ο Kövér πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις, οι οποίες έχουν επιβληθεί σε επτά διαδοχικούς γύρους από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, είναι «πολύ λανθασμένες» και θα χρεοκοπήσουν την οικονομία της Ευρώπης. Ο Kövér είναι μέλος του κόμματος Fidesz του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orbán και ο ίδιος ο Orbán έχει κάνει παρόμοιες δηλώσεις σχετικά με την πολιτική κυρώσεων των Βρυξελλών πολλές φορές στο παρελθόν.

Η ΕΕ, η οποία προμηθεύεται περίπου το 40 τοις εκατό του φυσικού αερίου της και το ένα τρίτο του πετρελαίου της από τη Ρωσία, αντιμετωπίζει τώρα αυξανόμενο ενεργειακό κόστος και πληθωρισμό ρεκόρ – όλα αυτά αφού επέβαλε μερική απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και ανακοίνωσε σταδιακή μείωση του ρωσικού φυσικού αερίου εισαγωγές.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments