Αρχική Videos Θέλουν να κηρύξουν τον Rogers Waters Persnona Non Grata!

Θέλουν να κηρύξουν τον Rogers Waters Persnona Non Grata!

0

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κρακοβίας απαιτούν από τον συνιδρυτή των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, να κηρυχθεί persona non grata στην πόλη τους μετά τα επικριτικά σχόλια του μουσικού για την Ουκρανία. Από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Γουότερς έχει επικρίνει έντονα τη δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, καθώς πιστεύει ότι η αποστολή όπλων εκεί θα οδηγούσε σε περιττή κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Λέγεται επίσης ότι ο Γουότερς έστειλε επιστολή στην πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα, στην οποία περιέγραψε τη δυτική βοήθεια ως «τραγικό λάθος» και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι θέλουν να διατηρήσουν τον πόλεμο στην Ανατολική Ευρώπη όσο το δυνατόν περισσότερο. Λόγω των απόψεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία, που δεν είναι δημοφιλείς στην Πολωνία, οι διοργανωτές αποφάσισαν να ακυρώσουν τη συναυλία του στην Κρακοβία που είχε οριστεί για τον Απρίλιο του 2023.

Αυτό ζητείται όχι μόνο από ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και από τοπικούς εκπροσώπους του κόμματος PiS, οι οποίοι έχουν ήδη ετοιμάσει ένα σχέδιο ψηφίσματος. Οι δημοτικοί σύμβουλοι συμβουλεύουν ότι θα θεωρούν οποιονδήποτε υποστηρίζει δημόσια το καθεστώς του Κρεμλίνου ως persona non grata στην Κρακοβία. Το δημοτικό συμβούλιο της Κρακοβίας θα εξετάσει το προτεινόμενο σχέδιο ψηφίσματος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης την Τετάρτη (28 Σεπτεμβρίου).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments