Αρχική Videos “Θέλουμε τις χώρες της ΕΕ κυρίαρχες και ανεξάρτητες!”

“Θέλουμε τις χώρες της ΕΕ κυρίαρχες και ανεξάρτητες!”

0

Η Ρωσία θα ήθελε να δει τις ευρωπαϊκές χώρες ως ανεξάρτητους παίκτες που λαμβάνουν αποφάσεις για τα δικά τους συμφέροντα, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο συνέδριο της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών.

«Μας ενδιαφέρει να δούμε τους ευρωπαίους εταίρους μας ως ανεξάρτητους και κυρίαρχους και να λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τα δικά τους εθνικά συμφέροντα. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει εξ ολοκλήρου και πολύ συχνά δεν συμβαίνει καθόλου», είπε μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να μεταφέρουμε όλη την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση αποκλειστικά στους εταίρους μας, αν και θα θέλαμε πολύ να το κάνουμε. Η Ρωσία πάντα καθοδηγούνταν από την επιθυμία να συνεργάζεται με όλους, ενώ παράλληλα γίνονται σεβαστά τα δικά της συμφέροντα. Ωστόσο, η Ρωσία δεν είδε κανέναν σεβασμό για τα συμφέροντά της πρόσφατα, αλλά μόνο την επιθυμία της Δύσης να ακολουθήσει το δικό της δρόμο, μεταξύ άλλων σε βάρος του ρωσικού κράτους».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι τα πολιτικά συστήματα σε πολλές χώρες «συχνά αναδεικνύουν ανθρώπους που έχουν μάλλον χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης και γενική πολιτιστική συνείδηση· μερικές φορές δεν καταλαβαίνουν τι λένε και τι κάνουν». «Το αποτέλεσμα, όπως είναι γνωστό, είναι σαφές σε όλους. Οι δραστηριότητές τους είναι επιζήμιες για τους δικούς τους ανθρώπους και για τις δικές τους επιχειρήσεις».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments