«Θέλουμε μια δίκαιη και δημοκρατική παγκόσμια τάξη»

0
Dodekanisos

Την πρώτη του επίσκεψη στην Κίνα μετά την ορκωμοσία του πραγματοποιεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από σχετική πρόσκληση που δέχθηκε από τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζιπίνγκ.
«Η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν μια σταθερή συνεργασία», δήλωσε ο Πούτιν τονίζοντας ότι το διμερές εμπόριο το 2023 αυξήθηκε σχεδόν κατά ένα τέταρτο και έφτασε τα 227 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε και τα εξής:

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του περασμένου έτους, η Ρωσία ανέβηκε στην τέταρτη θέση στη λίστα των εμπορικών εταίρων της Κίνας. η ενέργεια, η βιομηχανία και η γεωργία είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της διμερούς συνεργασίας. Είναι επίσης σημαντική η συνεργασία στις υψηλές τεχνολογίες, την καινοτομία, την κατασκευή υποδομών και τις μεταφορές».

«Είναι θεμελιώδους σημασίας η σχέση Ρωσίας-Κίνας να μην είναι ευκαιριακή και να μην στρέφεται εναντίον κανενός. Η συνεργασία μας στις παγκόσμιες υποθέσεις σήμερα είναι ένας από τους κύριους σταθεροποιητικούς παράγοντες στη διεθνή σκηνή. ΗΡωσία και η Κίνα μαζί υποστηρίζουν τις αρχές μιας δίκαιης και δημοκρατικής παγκόσμιας τάξης που αντικατοπτρίζει τις πολυπολικές πραγματικότητες και βασίζεται στο διεθνές δίκαιο».

Οι ηγέτες σημείωσαν με ικανοποίηση την ένταση του διαλόγου στον τομέα της πολιτικής και της ασφάλειας, την υψηλή προοδευτική δυναμική των οικονομικών ανταλλαγών, την επέκταση των ανθρωπιστικών επαφών και τον αποτελεσματικό συντονισμό στη διεθνή σκηνή.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments