Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ «Θέλουμε την άνοδο!»

«Θέλουμε την άνοδο!»

0
georgas stamatis
Dodekanisos

Με μοναδικό στόχο την άνοδο στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία αγωνίζεται η ομάδα μπάσκετ της Καλλιθέας, όπως επεσήμανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στO news12 sports ο γενικός γραμματέας του συλλόγου Σταμάτης Γεωργάς. Ο ίδιος μεταξύ άλλων μίλησε για τις υποδομές, την παρουσία και την στήριξη του κόσμου και γενικότερα για το επίπεδο του τοπικού μπάσκετ.
-Ο στόχος της Καλλιθέας είναι ο πρωταθλητισμός όπως έχετε δηλώσει από την αρχή. Πιστεύεις ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στο μεταξύ σας παιχνίδι με την ομάδα του Διαγόρα;
«Όπως έχουμε δει μέχρι τώρα οι δύο ομάδες που ξεχωρίζουν είναι η Καλλιθέα και ο Διαγόρας και μετά έρχεται η Ελπίδα, ενώ όλες οι υπόλοιπες είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο. Με την έως τώρα εικόνα πιστεύω πως ο τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί μεταξύ της Καλλιθέας και του Διαγόρα στα εναπομείναντα παιχνίδια».
-Το πρωτάθλημα βλέπουμε να είναι 2 και 3 ταχυτήτων, πως μπορεί να αλλάξει αυτό και αν θεωρείς πως κάνει κακό στις ομάδες…
«Οι ομάδες του πρωταθλήματος είναι μόλις 7. Νομίζω πως επηρεάζει αρνητικά όλο αυτό και το ότι οι σύλλογοι που «κατεβαίνουν» είναι λίγοι και δεν υπάρχουν επίσης πολλά παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Αυτό παίζει ρόλο για τις ομάδες να μην μπορούν να ενισχυθούν ούτως ώστε να θέσουν υψηλότερους στόχους και παράλληλα να γίνει πιο ανταγωνιστικό το τοπικό πρωτάθλημα του μπάσκετ».
-Υπάρχει βοήθεια από την επιτροπή πρωταθλήματος είτε οικονομική είτε με άλλο τρόπο;
«Υπάρχει στήριξη αλλά σε καμία περίπτωση οικονομική. Περισσότερο σε κάποια περιστατικά – προβλήματα που δημιουργούνται π.χ. στην πειθαρχική επιτροπή. Αυτή είναι η στήριξη της ΤΕΕ».
-Σχετικά με το περιστατικό που συνέβη με το φύλακα του «Παλέ» πριν από λίγους μήνες, έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί;
«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και έχει ξεπεραστεί το θέμα. Δεν συζητιέται καν, όλα καλά. Μπορώ να πω ότι και οι σχέσεις είναι άριστες αυτή τη στιγμή».
-Η Καλλιθέα έχει υποδομές; Μπορεί να στηριχθεί στο μέλλον στα δικά της παιδιά;
«Εμείς ξεκινήσαμε μια προσπάθεια φέτος διότι τα προηγούμενα χρόνια η Καλλιθέα δεν είχε υποδομές. Έχουμε 18 παιδιά που απαρτίζουν του εφηβικό και το παιδικό τμήμα. Βέβαια το θέμα είναι ότι από τις Καλυθιές έχουμε μόλις 3-4, τα υπόλοιπα είναι από Αφάντου και Αρχάγγελο. Πιστεύω πως τα παιδιά επικεντρώνονται περισσότερο στο άθλημα του ποδοσφαίρου, είναι συγκεκριμένα αυτά που τους «κερδίζει» το μπάσκετ. Γενικότερα πιστεύω γίνεται μια καλή προσπάθεια από μέρος μας και από την νέα σεζόν ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε και άλλα τμήματα ακόμα και γυναικείο».
-Ποιοι είναι οι στόχοι της διοίκησης για την ομάδα της Καλλιθέας;
«Εμείς, με μπροστάρη τον πρόεδρο κ. Θανάση Σταμούλη κάνουμε μια πολύ καλή δουλειά σε όλους τους τομείς που αφορούν την ομάδα. Ο στόχος για τη φετινή χρονιά είναι να ανεβούμε στην Γ΄ Εθνική και ύστερα θα κάνουμε τον προγραμματισμό μας».
-Μίλησε μας λίγο για το επίπεδο του τοπικού μπάσκετ;
«Το επίπεδο στο τοπικό μπάσκετ πιστεύω τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ καλύτερο. Υπήρχαν περισσότερες ομάδες σε σχέση με τώρα. Αυτό νομίζω οφείλετε και στο ότι είναι συγκεκριμένοι αυτοί που ασχολούνται με το χώρο και έχουν μειωθεί πολύ οι ομάδες αλλά και οι υποδομές, δηλαδή το μέλλον του τοπικού».
-Με την παρουσία του κόσμου είστε ευχαριστημένοι; Είναι κοντά στην προσπάθεια της ομάδας;
«Στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας έρχονται οι φίλαθλοι που ασχολούνται με το μπάσκετ και είναι μετρημένοι, περίπου 40 -50 άτομα. Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι .Όσον αφορά τα διαρκείας, πήγαμε εξαιρετικά, πουλήσαμε 600 κάρτες που είναι σίγουρα πολύ σημαντικός αριθμός. Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ευτυχία».

Παναγιώτης Κεπέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments