"Θέλω να επιστρέψουμε στα γήπεδα!"

0

Τον προβληματισμό του για την επόμενη ημέρα αλλά και την πεποίθηση ότι «το πρωτάθλημα πρέπει να τελειώσει μέσα στο γήπεδο», εξέφρασε με δηλώσεις του ο αρχηγός της Αθλητικής Ένωσης Λέρου Διαμαντής Τσάτσος. Σε αντίθεση με αρκετούς οι οποίοι μιλάνε για «ακύρωση της χρονιάς», ο έμπειρος παίκτης επισημαίνει την αναγκαιότητα «να επιστρέψουμε στα γήπεδα».

Συγκεκριμένα, τόνισε τα ακόλουθα:
«Θα μπορούσαν έστω να γίνονται προπονήσεις. Να μας πουν μπείτε στο γήπεδο, προπονηθείτε και βλέπουμε μετά από ένα μήνα τι θα γίνει. Δεν βλέπω ποιος είναι ο λόγος να υπάρχουν οριζόντια μέτρα, ειδικά στα νησιά. Έτσι και αλλιώς δεν μπαίνει κάποιος στο νησί παρά μόνο για επαγγελματικούς λόγους ενώ δεν φεύγει και κανείς εκτός και αν είναι λόγοι υγείας. Θεωρώ ότι είναι υπερβολικό στο να μην μας αφήνουν να κάνουμε έστω προπονήσεις. Ο αθλητισμός θα ήταν μια διέξοδος και κάτι που θα μπορούσε να τονώσει κάπως το ηθικό των ανθρώπων. Κάτι πρέπει να γίνει. Είμαι από τους ανθρώπους που αν μας έλεγαν, αύριο ξεκινάτε, θα έλεγα ναι. Δεν θα με πείραζε αν μετά από ένα μήνα μας έλεγαν να σταματήσουμε ξανά. Θα ήταν κέρδος έστω ένα μικρό διάστημα που θα ήμασταν μέσα στο γήπεδο. Δεν σκέφτομαι καν το ενδεχόμενο ακύρωσης της χρονιάς. Ακόμα και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο να περιμέναμε να παίξουμε εγώ θα περίμενα. Και ας παίζουμε δυο φορές την εβδομάδα και ας μην είμαστε έτοιμοι. Θέλω να βρεθεί τρόπος να τελειώσει η χρονιά στο γήπεδο».

Μιλώντας για την ρεαλιστική αίσθηση που έχει σχετικά με την επόμενη ημέρα πρόσθεσε τα ακόλουθα:
«Πίστευα ότι θα γίνουν πιο γρήγορα οι επανεκκινήσεις των μεγάλων κατηγοριών. Βλέπω να υπάρχουν προβλήματα στη Γ’ Εθνική η οποία δεν είναι επαγγελματική κατηγορία αλλά υπάρχουν πιο …επαγγελματικά πρότυπα σε σχέση με το ερασιτεχνικό. Αφού δεν έχουν ξεκινήσει όλα αυτά τα πρωταθλήματα δεν ξέρω αλήθεια πως θα ξεκινήσουμε εμείς. Προβληματίζομαι πολύ γιατί στενεύουν και τα χρονικά περιθώρια. Εκτός αυτού αν ζητάνε τόσα πολλά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για το τοπικό φαντάζουν εξαιρετικά δύσκολα. Ειδικά για τις νεαρές ηλικίες τα πράγματα είναι πολύ δυσάρεστα».

Ο ίδιος, για το θέμα των μικρών παιδιών πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Θεωρώ ότι από τη στιγμή που έχουν ανοίξει τα σχολεία θα μπορούσε να επιτραπεί η λειτουργία των Ακαδημιών. Δεν μιλάμε για προπονήσεις και μετακινήσεις σε άλλα νησιά. Πόσο μάλλον για ένα νησί όπως η Λέρος που δεν υπάρχει κρούσμα. Από τη στιγμή που 25 παιδιά μπαίνουν σε μια τάξη, θεωρώ ότι τα δέκα ή τα δεκαπέντε άτομα μέσα σε έναν ανοιχτό χώρο δεν θα ήταν πρόβλημα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το απαγορεύουν. Τα παιδιά έχουν απογοητευτεί πάρα πολύ. Εμείς ειδικοί δεν είμαστε και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε».

πηγή: Εφημερίδα Ροδιακή