Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου «Θέλω κι’ άλλη κούπα»

«Θέλω κι’ άλλη κούπα»

0
marias
Dodekanisos
Του Δημήτρη Δραγάτη

Αποφασισμένος να πανηγυρίσει το τρίτο του συνεχόμενο πρωτάθλημα αλλά αυτή την φορά με την φανέλα του Ιάλυσου, δηλώνει ο Κυριάκος Μαριάς! Μετά την κούπα με τον Ανταγόρα (πριν από δυο χρόνια) και αυτήν που κατέκτησε φέτος με την φανέλα της Αθλητικής Ένωσης της Κω, είναι πανέτοιμος για άλλη μια, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, που η αλήθεια είναι ότι μάλλον θα πρέπει να θεωρείται και πάρα πολύ σπάνιο. Παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς των τελευταίων ετών, ο Κυριάκος Μαριάς αποδεικνύει το ότι μέσα στο γήπεδο είναι παλικάρι και το λέει η καρδιά του στα δύσκολα. Τα στοιχεία άλλωστε αυτά, έκαναν τον τεχνικό του Ιάλυσου Νίκο Μαντικό, να εισηγηθεί την απόκτηση του, δυναμώνοντας έτσι αισθητά την άμυνα του. Ο Μαριάς μίλησε στην «Αρένα» για την πρόσφατη αγωνιστική περίοδο, για την πικρία που νιώθει για τα όσα είχαν γίνει στον Ανταγόρα, για ορισμένα …πισώπλατα φετινά «μαχαιρώματα» αλλά και για τα νέα του σχέδια…

-Κυριακό, μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής σου στο νησί της Κω (τρεις χρονιές με την ομάδα του Ανταγόρα και μια με αυτήν της ΑΕ Κω), αποφάσισες να επιστρέψεις στη Ρόδο. Γιατί;
«Ο βασικός λόγος είναι ότι κουράστηκα να βρίσκομαι τέσσερα χρόνια μακριά από το σπίτι μου και την οικογένεια μου. Επίσης, η αλήθεια είναι ότι εδώ στην Κω είχα νευριάσει λιγάκι, ιδιαίτερα με τα όσα είχαν γίνει στον Ανταγόρα πέρσι. Από τότε ουσιαστικά είχα πάρει την απόφαση να επιστρέψω στη Ρόδο. Αυτό όμως που ουσιαστικά με κράτησε άλλη μια χρονιά στην Κω, ήταν η επιθυμία μου να φύγω με το κεφάλι ψηλά. Έτσι έμεινα και έπαιξε και για την Αθλητική Ένωση της Κω. Με ήθελε πολύ στην ομάδα και ο κ. Κούτσικας και ο κ. Κώστογλου. Μου μίλησαν τελικά πείστηκα να μείνω για λίγο ακόμα στο νησί.»
-Νιώθεις πικρία για τον Ανταγόρα;
«Ναι και μάλιστα μεγάλη. Ήταν τότε που είχα τραυματιστεί και έκανε εγχείρηση. Μου είπαν από τον Ανταγόρα ότι δεν έπρεπε να την κάνω και ότι έπρεπε να τους ενημερώσω. Μου είπαν ότι θα με έστελναν αυτοί σε άλλον γιατρό, δικό τους. Ότι θα κόστιζε πιο φτηνά. Η όλη ιστορία δηλαδή είχε να κάνει με 500 – 1000 ευρώ. Είχα στεναχωρηθεί πολύ…»
-Η χρονιά τελικά κατέληξε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του δεύτερου συνεχόμενου για εσένα. Οπότε υποθέτω πως ήταν μια καλή χρονιά. Δεν ξέρω αν συμφωνείς…
«Για να είμαι ειλικρινής, στην αρχή έλεγα ότι θα ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές, γιατί υπήρχαν πολλά προβλήματα μέσα στα αποδυτήρια. Δέχθηκα μάλιστα από ορισμένους μερικά ….πισώπλατα μαχαιρώματα. Με την βοήθεια όμως του προπονητή και κάποιων συμπαικτών μου που έμειναν μέχρι το τέλος, καταφέραμε να απομακρύνουμε τα κακά στοιχεία από την ομάδα. Βοήθησε πολύ και ο πρόεδρος πάνω σε αυτό. Έτσι, επανήλθε η ηρεμία και το καλό κλίμα και αυτά τα στοιχεία μας βοήθησαν να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.»
-Θα μείνει βαθιά χαραγμένο στην μνήμη σου αυτό το πρωτάθλημα;
«Ήταν το πιο γλυκό. Δεν θα το ξεχάσω. Πιο καλά μάλιστα που το πήραμε στο τέλος με τον τρόπο που ήρθε. Δεν το αλλάζω με τίποτα. Στο τελευταίο παιχνίδι στην Ψίνθο, μας βγήκε όλη η κούραση. Κλαίγαμε μετά το τέλος του παιχνιδιού…»
-Είχα διαβάσει μια δήλωση σου, ότι ήθελες να το σηκώσεις μέσα στην Ψίνθο, μέσα στο σπίτι σου ουσιαστικά, γιατί κατάγεσαι από εκεί…
«Ναι έτσι είναι. Ήθελα να το σηκώσω μέσα στην Ψίνθο για συναισθηματικούς λόγους. Ήταν διπλή χαρά για εμένα. Το σήκωσα μέσα στο χωριό μου, μπροστά στην οικογένεια μου, τους συγγενείς και τους φίλους μου. Δεν έχει ξαναγίνει Ψινθενός μέσα στην Ψίνθο να σηκώσει κούπα Α’ Κατηγορίας…»
-Σού άρεσε το πρωτάθλημα;
«Ναι ήταν πολύ καλό. Μου άρεσε. Και ο κόσμος ήρθε στα γήπεδα. Παίχτηκε συνολικά και καλό ποδόσφαιρο. Μπορώ να πω ότι το χάρηκα.»
-Γιατί επέλεξες τον Ιάλυσο, για να συνεχίσεις την καριέρα σου;
«Ήθελα πολύ να πάω στον Ιάλυσο. Ένιωθα ότι χρωστούσα κάτι, διότι ήμουν και πριν από τέσσερα χρόνια αλλά δεν μπόρεσα να βοηθήσω λόγω ενός τραυματισμού που είχα. Ο Ιάλυσος είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα που δουλεύει επαγγελματικά. Διαθέτει έναν πολύ καλό προπονητή όπως είναι ο Νίκος Μαντικός, που πιστεύει ότι με βοηθήσει και εμένα για να βελτιωθώ. Οι συνθήκες είναι πολύ καλές.»
-Ποιος είναι ο στόχος σου;
«Ποιος άλλος; Να πάρω το πρωτάθλημα στην Α’ Κατηγορία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά…»

Η συνέντευξη δημοσιεύεται στο καινούργιο φύλλο της Κωακής εφημερίδας «Αρένα των Σπορ»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments