Αρχική Videos Θεαματικά τα αποτελέσματα από το χάπι κατά του κορωνοϊού λέει η Pfizer

Θεαματικά τα αποτελέσματα από το χάπι κατά του κορωνοϊού λέει η Pfizer

0
Dodekanisos

H Pfizer με ανακοίνωση της επιβεβαιώνει πως οι μελέτες της δείχνουν πως η αντιική θεραπεία της που λαμβάνεται με την μορφή χαπιού βοηθάει στην αποφυγή σοβαρών ασθενειών ενώ λειτουργεί πολύ καλά κατά της παραλλαγής «όμικρον».

«Είμαστε βέβαιοι ότι εάν εγκριθεί, αυτή η πιθανή θεραπεία θα μπορούσε να είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για να βοηθήσει στην καταστολή της πανδημίας», δήλωσε ο Albert Bourla, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer. Τον περασμένο μήνα, η Pfizer ζήτησε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων να εγκρίνει τη θεραπεία, γνωστή ως Paxlovid. Τα νέα αποτελέσματα αναμφίβολα την ενισχύουν, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι Αμερικανοί που έχουν μολυνθεί από τον ιό μπορεί να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία εντός εβδομάδων.


Στην ανακοίνωση της, η Pfizer λέει ότι το χάπι εάν χορηγηθεί εντός τριών ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων, μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου κατά 89%. Εάν χορηγηθεί εντός πέντε ημερών, ο κίνδυνος μειώνεται σχεδόν εξίσου, στο 88 τοις εκατό. Τα αποτελέσματα, που βασίζονται σε ανάλυση 2.246 μη εμβολιασμένων εθελοντών με υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσου, ταιριάζουν σε μεγάλο βαθμό με την αρχική, μικρότερη ανάλυση της κλινικής δοκιμής της εταιρείας, που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα. Η Pfizer είπε ότι το 0,7 τοις εκατό των ασθενών που έλαβαν Paxlovid νοσηλεύτηκαν εντός 28 ημερών από την έναρξη της δοκιμής και κανένας δεν πέθανε. Αντίθετα, το 6,5 τοις εκατό των ασθενών που έλαβαν εικονικό φάρμακο νοσηλεύτηκαν ή πέθαναν.

Η Pfizer δημοσίευσε επίσης προκαταρκτικά δεδομένα από μια ξεχωριστή δοκιμή που εξέταζε άτομα με χαμηλότερο κίνδυνο. Αυτοί οι εθελοντές περιλαμβάνουν εμβολιασμένα άτομα που έφεραν παράγοντα κινδύνου για σοβαρή νόσο, καθώς και μη εμβολιασμένους ασθενείς χωρίς παράγοντες κινδύνου. Μεταξύ αυτής της ομάδας των 662 εθελοντών, το Paxlovid μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου κατά 70%, ανέφερε η εταιρεία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments