Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου “Θα υπάρχει πρόβλημα και για τη νέα σεζόν”

“Θα υπάρχει πρόβλημα και για τη νέα σεζόν”

0
Dodekanisos

Την άποψη ότι το ποδόσφαιρο στην παρούσα φάση περνάει εντελώς σε δεύτερη μοίρα καθώς πλέον είναι άλλες οι προτεραιότητες όλων μας εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού, εξέφρασε με δηλώσεις του στην «Αθλητική Ροδιακή», ο πρόεδρος του Κλεόβουλου Λίνδου Στέφανος Μυριαλλής. Ο ίδιος, όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε ως εξής:
«Το ποδόσφαιρο αρχίζει και τελειώνει όταν υπάρχουν οι κανονικές συνθήκες. Όταν αυτές δεν υπάρχουν, κανείς δεν μπορεί να σκεφθεί για τα πρωταθλήματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν σκέφτομαι καν το πότε θα επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση. Εδώ δεν ξέρουμε αν θα έχουμε δουλειά ή πως θα ζήσουμε. Το ποδόσφαιρο είναι προφανές ότι έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Παρόλα αυτά θέλω να είμαι αισιόδοξος και ευελπιστώ ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση όπως είχε γίνει πριν κάποια χρόνια και με τα capital control».
Μιλώντας καθαρά αγωνιστικά, ο κ. Μυριαλλής τόνισε τα ακόλουθα:
«Αγωνιστικά καθαρά, ασφαλώς και δεν είναι δίκαιο να λήξει το πρωτάθλημα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η χρονιά στους αγωνιστικούς χώρους. Η πρόταση μου είναι να γίνει μια αναδιάρθρωση. Να μην πέσει κανείς από την Α’ Κατηγορία και να ανέβουν οι πρώτοι δυο από τη Β’ Κατηγορία. Να γίνει του χρόνου ένα πρωτάθλημα σε δυο ομίλους και έτσι δεν θα έχει κανείς παράπονο. Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα και για του χρόνου. Οι ομάδες έχουν κάποια έξοδα, όποιο και αν είναι το μπάτζετ τους. Πως θα μαζευτούν αυτά τα χρήματα; Με τι ψυχολογία θα πάει ο πρόεδρος και το συμβούλιο του να κάνουν τον προγραμματισμό τους; Δεν μπορούμε να μιλάμε λοιπόν μόνο για την αγωνιστική χρονιά που διανύουμε αλλά σίγουρα και για την επόμενη. Πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Όταν δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την τουριστική σεζόν, πως θα προγραμματίσουμε;».
Σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως εξαιτίας του κορωνοϊού θα είναι εφικτό να αναγκαστούν οι πρόεδροι κάνοντας συνεννόηση μεταξύ τους να κόψουν τα χρήματα που δαπανούν στις μεταγραφές, απάντησε ως εξής:
«Αν μπορούσαμε όλοι οι πρόεδροι να κάτσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και να πάρουμε αποφάσεις, να είστε σίγουροι ότι το ποδόσφαιρο μας θα ήταν καλύτερο από αυτό της …Αγλλίας. Όμως ο καθένας κοιτάζει το καλό της ομάδας του και όχι τη συνολική πρόοδο. Δυστυχώς μιλώντας ρεαλιστικά, το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να γίνει μη αμοιβόμενο. Αν πούμε ότι δεν δίνουμε λεφτά στους παίκτες πολύ απλά δεν θα έχουμε ποδόσφαιρο! Η θα έχουμε ένα πρωτάθλημα μεταξύ των ομάδων που είναι κοντά στην πόλη και δεν έχουν τις μετακινήσεις. Τα χωριά θα ερημώσουν. Είναι αναγκαίο κακό να πληρώνονται οι παίκτες γιατί κανείς δεν πρόκειται να έρθει στη Λίνδο μετά τη δουλειά του για προπόνηση, αντί να κάτσει να ξεκουραστεί. Αυτό που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε είναι η μείωση των χρημάτων που ξοδεύονται για τις μεταγραφές. Να μπει ένα πλαφόν. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη θέσπιση ενός νόμου και από εκεί και πέρα θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους παίκτες όπως για παράδειγμα μια ασφάλεια. Ή η ανεργία τους».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments